articol blog alexandra manolache
SPIRITUALITATE

Am decis să scriu despre acest subiect pentru că am constatat că multe persoane confundă cei doi termeni. Nu sunt uşor de definit, căci fiecare are la bază aceeaşi idee:iubirea şi cultivarea sinelui, mai mult sau mai puţin.

 

Pentru mine, spiritualitatea reprezintă ambiţie, dorinţa de a te autodepăşi, de a tecunoaşte, de a progresa în timp ce îţi formezi propriul drum, pavat cu convingeri personale şi experienţele particulare de viaţă. Religia înseamnă să urmezi calea şi profeţiile unui zeu, să respecţi reguli deja scrise, care poate nu ţi se potrivesc în realitate.

 

Spiritualitatea este mai uşor de abordat şi de aplicat în viaţa de zi cu zi, pentru că obiectivul cel din urmă este acela de a fi un om bun şi de a realiza că există un element comun în fiecare persoană, ea ne aduce mai aproape de conceptul de unitate.

 

În timp ce religia se practică în diferite locuri sfinte şi este condusă de către preoţi, spiritualitatea nu are nevoie de un spaţiu sau de un lider pentru a fi practicată. Poate fi utilizată în mod individual şi în orice loc, fie că este vorba despre un spaţiu închis sau unul deschis.

 

Spiritualitatea susţine ştiinţa şi progresul omenirii. Religia este în contradicţie cu aceste lucruri.

 

Şi cel mai important lucru, spiritualitatea te îndeamnă să trăieşti în momentul prezent, să fii atent la lucrurile, oamenii şi evenimentele din jur, fără a le acoperi cu zgomotul gândurilor noastre haotice. Religia ne-a făcut să ne orientăm înspre trecut, însprepăcatele comise şi judecarea acestora.