Ce alte obiective turistice nu trebuie să ratezi în Roma

Roma a devenit capitala Italiei în anul 1870, luând acest titlu Florenței. A fost primul centru comercial construit de către împăratul Traian, între anii 107 și 110 d.Hr.. Totodată, a fost cel mai locuit oraș din lume, adunând peste 1 milion de locuitori.

În plus, Imperiul Roman ne-a adus ceea ce numim noi astăzi sistemul de canalizare. Deși nu era la fel de complex precum este acum, acesta era format dintr-un șanț în aer liber care ajuta la scurgerea Forumului în timpul inundațiilor. Pe lângă sistemul de canalizare, Roma a înființat primul sistem juridic (cunoscut și ca cele 12 tablete).

Imperiul Roman a dominat Europa (și nu numai) peste 700 de ani. Atunci când imperiul a luat sfârșit, acesta se întindea de la Siria până în Scoția. Cu toate acestea, Italia este o țară relativ nouă, fiind fondată de abia în 1871. Înainte de acest punct, peninsula cuprindea orașe din Spania, Franța și Imperiul Austro-Ungar.

Trevi Fountain

Nicio excursie la Roma nu este completă fără o vizită la Fontana di Trevi sau Fântâna Trevi. Fântâna datează din epoca romană antică, de la construirea apeductului Aqua Virgo în anul 19 î.Hr. care a furnizat apă băilor romane și fântânilor din centrul Romei. Se spune că Aqua Virgo, sau Apele Virgine, este numită în onoarea unei tinere romane care a condus soldații însetați la izvor.

Fântâna a fost construită la capătul apeductului, la intersecția a trei drumuri. Aceste trei străzi (tre vie) dau Fântânii Trevi numele, Fântâna din trei străzi. Are o înălțime masivă de 26 metri și are aproape 50 de metri lățime. Cu apa care pompează din mai multe surse și bazinul mare din față, fântâna vărsă aproximativ 2.824.800 de metri cubi de apă în fiecare zi!

Când fântâna este deschisă, aproximativ 3.000 de euro sunt aruncați în ea în fiecare zi, deoarece oamenii urmează tradiția de a arunca monede peste umeri. Legenda spune că o monedă aruncată în fântână va asigura întoarcerea la Roma. Această tradiție datează și de la vechii romani care aruncau adesea monede în apă pentru a-i face pe zeii apei să le binecuvânteze călătoria sau să-i ajute să se întoarcă în siguranță acasă.

Ceea ce mulți nu știu este că monedele sunt colectate în fiecare seară și date unei organizații caritabile italiene numită Caritas. Caritas, la rândul său, folosește banii pentru un program de supermarket care oferă carduri reîncărcabile nevoiașilor Romei pentru a-i ajuta să facă rost de alimente.

Poate tocmai din acest motiv, este ilegal să pescuieţi monede din fântână. În trecut, era obișnuit ca bandele de hoți să măture monedele din fântână noaptea. De fapt, trei au fost surprinși de o emisiune TV folosind o cameră ascunsă în 2011. Cel mai faimos raider era cunoscut sub porecla lui, d’Artagnan. El a furat monedele din fântână timp de 34 de ani înainte de a fi prins în vara lui 2002.Situată în Corso și Spagna, Fântâna Trevi se află lângă stația de metrou Barberini. O poţi vizita gratuit oricând, însă seara tinde să se aglomereze.

Piazza Navona

Este una dintre cele mai splendide pieţe baroce din Roma. Forma pieței imită perimetrul antic al Stadionului lui Domițian care era amplasat cândva în același loc.

Fântâna celor Patru Râuri este cea mai mare dintre cele trei fântâni care se află în Piazza Navona, care a fost construită între 1647 și 1651. Piazza este, de asemenea, renumită pentru poveștile sale cu fantome.

Piața Navona poate fi vizitată gratuit. Biletele pentru Stadionul Domitian de sub Piazza Navona costă 8 € și 6 € pentru copiii cu vârste între 12 și 18 ani și vizitatorii cu vârsta peste 65 de ani. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 12 ani.

Castelul Sant Angelo

Pe vremuri, în locul fantasticelor statui de marmură făcute de Bernini, ceea ce puteai găsi pe podețul castelului erau capete ale oamenilor care erau condamnați la moarte și executați. Deși în acești ani se făcea asta pentru „decor”, era și o modalitate de a da un sfat tuturor celor care treceau prin pod.

Deși este adevărat că muzeele și expozițiile care se află în interiorul castelului sunt minunate, majoritatea oamenilor intră înăuntru pentru a admira priveliștea incredibilă din vârf. Nu există doar un singur punct de observaţie, sunt trei în total și sunt ușor de ratat.

Primul îl vei găsi la cafeneaua situată după scările din curtea exterioară. Prețurile nu sunt cele mai ieftine, dar este un loc grozav pentru a admira o priveliște incredibilă a Vaticanului. Apoi poţi merge pe acoperișul unde se află îngerul. Aceasta este cea mai incredibilă priveliște și de acolo poţi vedea literalmente întregul oraș.

În sfârșit, există un alt punct de vedere la coborârea scărilor. Acesta este foarte popular. Priveliștea este orientată direct către pod și râu.

Orele de intrare: de la 9:00 la 18:00
Bilet preț întreg: 20,50 euro de persoană

Prima dată în Londra – Ce curiozități am aflat?

Londra se numără printre cele mai fascinante și diverse orașe din lume. Este o capitală plină de istorie, cultură și atracții turistice. Dacă ai doar o zi pentru a vizita Londra, există multe lucruri pe…

Sheffield (Anglia), un ţinut din basme: obiective turistice

Situat în inima Angliei, Sheffield este un oraș plin de istorie și frumusețe naturală. Orașul pitoresc este un loc ideal pentru cei care nu suportă locurile foarte turistice și aglomerate. Este un oraș aerisit, în…

Leave a Reply

Your email address will not be published.