Vama Veche: 4 destinații de neratat pentru călătorii curioși

Dacă îți dorești să ai parte de un concediu cât mai relaxant, Vama Veche poate fi alegerea ideală pentru tine. Această destinație turistică este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc, datorită atmosferei boeme și relaxante, dar și a activităților variate pe care le poți face aici. Iată cinci dintre cele mai interesante locuri pe care trebuie să le vizitezi în Vama Veche.

Plaja Vama Veche

Plaja este cunoscută pentru faptul că este o destinație preferată de tineri și de oameni cu spiritul liber. Aici poți face plajă pe nisipul fin, te poți relaxa la soare și poți încerca diverse sporturi nautice, precum windsurfing sau kitesurfing. Pe timpul serii, plaja se transformă într-un adevărat centru de distracție, unde poți asculta muzică live, te poți distra la petreceri pe plajă sau poți pur și simplu socializa cu oamenii din jur.

Cetatea Histria

Cetatea Histria se află la o distanță de aproximativ 140 km de Vama Veche, fiind o destinație turiștii care doresc să descopere mai multe despre istoria și cultura zonei. În ciuda distanței, merită să faci un efort pentru a vizita această cetate antică și pitorească situată pe malul Mării Negre, în apropiere de orașul Constanța. Cetatea Histria este considerată a fi prima așezare grecească din această parte a Mării Negre și oferă o priveliște unică asupra istoriei străvechi a României și a zonei înconjurătoare.

Muzeul Arheologic Callatis

Este un muzeu situat în Mangalia, pe malul Mării Negre. Acesta găzduiește o colecție bogată de artefacte din perioadele antice si medievale timpurii, cu accent pe istoria și cultura antică a regiunii Dobrogei.

Numele “Callatis” provine de la numele orașului grecesc antic, care a fost un important centru comercial și cultural în regiunea Mării Negre. Muzeul a fost fondat în 1984 și este amplasat în clădirea fostului Teatru Roman, construit în secolul al II-lea d.Hr.

Biserica Vama Veche

Construită în anul 2000, Biserica din Vama Veche este unul dintre cele mai importante puncte turistice din stațiunea cu același nume. Istoria bisericii datează din sfârșitul anilor 1996-1997 și este frecventată de turiști în prezent. Înainte de a fi construită aici, Biserica Vama Veche funcționa într-o clădire mai veche, care fusese folosită ca școală în trecut și care se afla în vecinătatea lăcașului de cult actual.

Top 5 lucruri inedite de făcut în Slovacia

Slovacia este o bijuterie ascunsă pentru iubitorii de călătorii, așadar inevitabil oferă și multe activități interesante de făcut. În afară de explorarea castelelelor medievale și a satelor pitorești, există și o serie de lucruri neobișnuite…

Top 5 locuri de vizitat în Slovacia

Slovacia este o țară bogată în istorie și cultură, iar peisajele sale naturale sunt mai mult decât impresionante. Poate fi o destinație turistică perfectă pentru iubitorii de aventură, natură și istorie. Iată ce obiective turistice…

Leave a Reply

Your email address will not be published.