Trei ore in Canionul Sapte Scari

Ce poate fi mai frumos decât o plimbare la munte, în toiul verii, protejat de umbra şi răcoarea specifică pădurii? Dacă eşti o persoană comodă, vei spune că preferi să admiri marea, de pe şezlongul tău confortabil. Însă dacă eşti munţoman, întrebarea ta va fi: spune-mi traseul şi voi merge cât de curând acolo!Astăzi vom vorbi despre un obiectiv care s-a bucurat de o promovare destul de bună, cel puţin în ultima perioadă: Canionul Şapte Scări. Dacă încă nu ai auzit de acesta, lasă-mă să îţi descriu puţin atmosfera şi peisajul: închipuie-ţi că te plimbi prin mijlocul unor rupturi de pantă stâncoase, acestea fiind înfrumuseţate pe alocuri cu cascade mai mici sau mai mari, iar accesul de la una la alta se face prin urcarea a şapte scări abrupte, din metal.

Sună periculos? Poate că este dacă nu ai papucii adecvaţi, căci majoritatea treptelor sunt alunecoase, iar riscul de a cădea este unul destul de mare. Dar hei, puţină aventură nu a stricat nimănui! Nu ai mult timp la dispoziţie? Nici o problemă! Traseul poate fi parcurs cu uşurinţă într-o jumătate de zi (estimativ, parcurgerea acestuia îţi va lua în jur de trei ore)!

Localizare şi unde îţi poţi lăsa maşina

Ai ajuns cumva în Braşov? Atunci află că la 10km de oraş se află un obiectiv care cu siguranţă îţi va rămâne întipărit în minte! O dată ajuns la domeniul Dâmbu Morii, îţi poţi lăsa maşina lângă bariera care interzice accesul spre proprietăţile private. Nu există parcări amenajate, aşa că trebuie să te mulţumeşti cu ce găseşti! Distanţa de la acest loc până la punctul de acces/plată către canion este de o oră. Însă până a ajunge acolo, bucură-te de peisaj şi apa curată a izvoarelor. 🙂

Loc parcare Canionul sapte scari

Echipament necesar

  • bocanci (sau orice tip de încălţăminte antiderapantă)
  • husă protecţie rucsac/pelerină (vei avea nevoie pentru a-ţi proteja camera)
  • bluză cu mâneci lungi (există porţiuni mai răcoroase)

Indicator canion sapte scari, masivul piatra mare

De ce Canionul Şapte Scări?

În cazul în care nu ai fost înzestrat cu o putere extraordinară de a înţelege subtilităţile, lasă-mă să te lămuresc! Canionul a fost intitulat astfel datorită celor şapte scări care îl traversează. Dificultatea acestora? Cred că cea care îţi poate da bătăi de cap este scară care are o lungime de 14 metri jumătate.

Toate scările sunt prevăzute cu balustrade, astfel încât tu să te bucuri de peisaj, într-o siguranţă deplină. Există posibilitatea ca după parcurgerea tuturor scărilor să te trezeşti cu câteva bătături în palmă. Aşadar, dacă ştii că ai mâinile sensibile, îţi recomand să cumperi mănuşi de la intrarea în canion, acestea având preţul de 5 lei.

Canionul Sapte Scari

Tarife, program, activităţi opţionale

Canionul poate fi vizitat în intervalul orar 10:00-18:00, iar tariful de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi sau copii. Atenţie însă, în zilele nefavorabile, accesul este interzis.

Dacă doreşti să revezi frumuseţea canionului de la înălţime, îţi recomand să încerci cea mai lungă tiroliană din ţară, aceasta având o lungime de 2km şi prevăzând 23 de trasee, fiind recomandată atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Cât costă toată această aventură? 50 de lei pentru traseele dedicate adulţilor şi 20 de lei cele pentru copii. Chiar dacă acest tarif pare mare la prima vedere, ţin să precizez că durata întregului traseu este de 30-35 de minute. Aşadar, ce zici, merită? 🙂

Cascada 7 Scari

Întoarcerea

Atenţie, dacă ţi-a plăcut ideea tirolianei, trebuie să te decizi dacă vrei să te bucuri de această experienţă înainte de a ajunge la accesul înspre canion. De ce? Pentru că întoarcerea se face pe o rută ocolitoare. Traseul este marcat cu roşu.

Vezi în videoclipul de mai jos cum am urcat câteva dintre cele şapte scări:

Dacă eşti curajos şi vrei să vezi mai mult, te sfătuiesc să continui traseul până la Vârful Piatra Mare (urmează traseul marcat cu galben). Te-am convins să continui traseul?  Atunci stai cu ochii pe blog pentru a vedea următorul articol: traseul până la Vârful Piatra Mare.

 

Prima dată în Londra – Ce curiozități am aflat?

Londra se numără printre cele mai fascinante și diverse orașe din lume. Este o capitală plină de istorie, cultură și atracții turistice. Dacă ai doar o zi pentru a vizita Londra, există multe lucruri pe…

Sheffield (Anglia), un ţinut din basme: obiective turistice

Situat în inima Angliei, Sheffield este un oraș plin de istorie și frumusețe naturală. Orașul pitoresc este un loc ideal pentru cei care nu suportă locurile foarte turistice și aglomerate. Este un oraș aerisit, în…