Obiective turistice în Sighişoara
Obiective turistice din Sighişoara
Scara școlarilor
O poţi găsi parcurgând strada Şcolii, indiferent din direcţia de la care porneşti: stânga sau dreapta. A fost denumită astfel datorită scopului cu care a fost creată: protejarea elevilor de ploaie, vânt sau ninsoare, în drumul lor către Liceul Haltrich.
Scările sunt în număr de 175 şi ascund în spatele lor o legendă locală, pe cât de naivă, pe atât de drăguţă: se spune că dacă vrei să cunoşti dacă partenerul cu care eşti împreună este persoana potrivită pentru tine, acesta va trebui să te sărute pe fiecare scară şi în acelaşi timp să îţi rostească numele exact de 175 de ori. Dacă o va face fără de greşeală, înseamnă că el este alesul. Aşadar… să sperăm că aleasa inimii tale are un nume uşor de pronunţat, altfel va trebui să iei lecţii de dicţie. 🙁
Centrul istoric
Parcurgând acest loc, nu mă puteam imagina decât stând la una dintre terasele cu specific medieval (care apropo, sunt destule la număr, deci vei avea de unde alege), observând fiecare detaliu din locul care mă înconjoară. Desigur, dacă nu îţi face plăcere să stai la o terasă, poţi să alegi câte un suvenir atent conceput din multele tarabe ce îţi vor sta la dispoziţie. Atenţie însă, majoritatea preţurilor sunt puţin cam piperate. Însă… ţine doar de tine cât de mult doreşti să investeşti într-o amintire.
Turnul cu ceas
Turnul Fierarilor
Pe lângă istoria pe care o poartă în spate, acest obiectiv poate fi vizitat pentru expoziţiile de artă din cadrul Asociației Artiștilor Plastici Alma Mater Castrum Sex. Ba chiar mai mult, poţi vedea o privelişte a oraşului dinafara zidurilor cetăţii. Intrarea este gratuită.
Turnul Cizmarilor
Alt turn, altă poveste, altă privelişte. Însă ceea ce îl face diferit este faptul că este protejat de către o prinţesă luptătoare. Aşadar, dacă doreşti să intri în turn neavând intenţiile potrivite, o săgeată îţi va străpunge inima… Desigur că glumim, dar pe jumătate. Prinţesa pe care am întâlnit-o noi era o localnică în vârstă de 9-10 anişori, care se juca cu arcul în apropierea acestei clădiri.
Turnul a ars complet în anul 1676, însă a fost reconstruit în 1681, de aici putând fi observate influenţele baroce.
Casa lui Vlad Dracul (tatăl lui Vlad Ţepeş)
Aceasta poate fi găsită în Piaţa Turnul Sfatului. Se numeşte astfel deoarece istorisirile spun că aici s-a născut Vlad Ţepeş şi a locuit până la vârsta de patru ani. În momentul actual, casa a fost transformată în restaurant medieval. Orele de vizitare sunt: 10:00-24:00.
Festivalul ProEtnica
După cum spuneam în introducere, am avut parte de frumoasa surpriză de a participa la acest festival intercultural, care a înfrumuseţat oraşul medieval oferindu-i melodii şi dansuri tradiţionale din diverse etnii.
Ştiai că: The Nun a fost filmat şi în Sighişoara?
2 comments
Multumesc pentru frumoasa descriere a Sighisoarei si pentru turul minunat 🙂
Ai reusit sa imi atragi interesul de a vizita acest oras medieval, plin de incarcatura istorica 🙂
Multumesc!
Foarte frumos! Abia astept sa merg acolo! 🙂
Comments are closed.