Cea mai mare grădină Zoo din Ungaria

Acum câţiva ani am vizitat Grădina Zoo din Budapesta şi mi s-a părut impresionant de mare… asta până să ajung la cea din Nyíregyháza. Când vă spun că ne-a trebuit o zi să o vizităm integral, vă jur că nu exagerez.

Pinguinii, atracţia principală

Încă de la intrare, vei fi captivat de pinguinii bine amplasaţi, care înoată fără nici o grijă. Dacă aceştia nu îţi vor atrage atenţia, cu siguranţă leul de mare sau focile te vor vrăji. Dacă eşti norocos, poate vei prinde un spectacol cu focile jucăuşe, care reuşesc să îşi realizeze numărul fără nici cea mai mică greşeală (sau cel puţin asta credem noi).

În partea opusă, vei putea să studiezi viaţa marină, zona fiind intitulată Piramida Verde. Conform Internet 2019, are o suprafaţă de 4000 metri pătraţi şi cuprinde trei etaje. Coborând la subsol, vei putea admira vieţuitoare precum rechini, diverse specii de peştişori, stele de mare şi multe altele.

Pădurea tropicală, o junglă în miniatură

În partea superioară a clădirii se află etajele Pădurii Tropicale. Dintre toate locurile, cred că acesta mi-a plăcut cel mai mult. Este amenajat ca şi o junglă şi pe alocuri vei găsi inscripţii şi statui cu o influenţă budistă.

Printre animalele pe care le vei vei vedea se numără şi: rinoceri, cămile, elefanţii care au grijă de puii lor, zebre, lei, crocodili, lupul alb, puma,
antilope, flamingo, căprioare, canguri pitici, lemuri, panda roşii.

Grădina Zoo are şi o gamă variată de păsări: papagali de diferite specii, porumbei africani, păuni albi, vulturi necrofagi şi fazani aurii. Sunt sigură că mi-au mai scăpat câteva animale, însă ideea este aceeaşi: diversitate.

Program şi tarife

Programul grădinii Zoo este variabil, în funcţie de sezon, astfel că:

9:00-19:00 (aprilie-august)

9:00-18:00 (septembrie-octombrie)

9:00-16:00 (noiembrie-martie)

Pentru informaţiile despre bilete, te invit să arunci un ochi pe acest link.

Concluzie

Este un obiectiv perfect pentru o mini-excursie de familie, care poate fi vizitat cu uşurinţă într-o singură zi. Pe lângă vizitarea animalelor, poţi opta pentru diverse activităţi şi sunt puse la dispoziţie multe chioşcuri cu mâncare (fast-food) şi răcoritoare.

Drumeţie tehnică de iarnă: staţiunea Parâng – Vf. Cârja – Vf. Parângul Mare

Astăzi mergem într-o aventură nouă de iarnă şi anume, spre Vârful Parângul Mare, unul dintre cei mai spectaculoși munți ai României. Cu un traseu de aproximativ 18.6 km dus-întors și o diferență de nivel de…

Drumeție ușoară pe Vf. Vânătarea lui Buteanu și Vf. Capra

Când natura mă cheamă, răspunsul este simplu: spun mereu DA. Mai ales când vine vorba despre frumusețile oferite de Munții Făgăraș. Drumeția pe Vf. Vânătarea lui Buteanu și Vf. Capra se întâmplă să fie una…