Cum să economiseşti pentru mai multe călătorii

Cum altfel decât cu cap, nu? Glumesc, evident! Ca în orice alt domeniu, până şi pentru supravieţuire există anumite trick-uri. Aşadar, îţi doreşti destul de mult să faci acel sejur, citybreak sau chiar înconjur al lumii (aici, pe blog, încurajăm planurile măreţe), însă ai nevoie de o sumă considerabilă de bani pentru ca visul tău să devină realitate. Deci… ce este de făcut?

Analizează-ţi cheltuielile curente!

,, Pierdut bani. Dispăruţi imediat după ziua de salariu. Cum? Nu ştiu? Parcă au fugit, dom’le!” Ţi se pare cunoscută replica? Managementul banilor nu este chiar punctul tău forte? Veşti mari, există multe aplicaţii care te pot ajuta să îţi gestionezi mai bine cheltuielile. Eu folosesc ,,Money Manager” pentru Android, o aplicaţie gratuită, cu o interfaţă intuitivă. O prefer pe aceasta pentru că oferă şi statistici lunare despre sursa cheltuielilor. Urmăreşte din ce sector provin cele mai multe cheltuieli şi ajustează acolo unde este cazul.

Setarea unui buget

Pune-ţi o limită a cheltuielilor pentru fiecare lună şi ia în considerare evenimentele neprevăzute. Acest lucru te va ajuta sa economiseşti într-o modalitate planificată şi pe care o poţi ţine sub control.

Cafeaua aceea bună-bună… renunţă la ea!

Ştiu că iubeşti acea cafenea şi că poate nu ai rezista o săptămână fără cappucino-ul tău preferat, însă adu-ţi aminte de obiectivul final! Trebuie să faci sacrificii în drumul înspre realizarea visului tău! Cred în tine, poţi să înlocuieşti cafeaua din oraş cu cea făcută de tine. Chiar dacă nu are acelaşi gust, adu-ţi aminte, totul porneşte de la creier! Nu lăsa papilele gustative să te conducă!

Nu ştii să găteşti? Învăţă!

Pornind de la premisa prezentată mai sus, cea cu papilele gustative, am o veste mare: poţi economisi suficient de mult dacă renunţi la mâncatul în oraş. Să facem un mic calcul: să spunem că mănânci zilnic la cantină, cheltuind aproximativ 14 RON/zi. Făcând un mic calcul, se adună 280 RON/lună, numai pe mâncare. Nu mai punem la socoteală sucurile, cafelele şi ronţăielile de dimineaţă. Ştii ce altceva poţi să faci cu 280 RON? Ce spui de două weekenduri la munte? Sau… un bilet dus într-una dintre ţările de lângă noi. Sună bine, nu?

Abonamentele online inutile

Am renunţat la abonamentele pentru Netflix şi Gaia dintr-un motiv simplu şi uşor de înţeles: mă uitam cel mult o dată/lună la un film sau documentar. Alteori, nici nu exista acea dată pe lună. Dacă eşti ca mine, ce mai stai pe gânduri?

Renunţă la cărţile în format fizic, gândeşte-te la bieţii copaci!

Nu mă înţelege greşit! Nu te încurajez să renunţi la citit, ba din contră, citeşte cât de mult îţi permite vederea! Ştiu că o carte în format fizic nu se compară cu un ebook, dar gândeşte-te la copăcei şi la portofelul tău! Te sfătuiesc să te orientezi înspre website-urile care oferă ebook-uri gratis. Printre cele pe care le utilizez se numără: Scribd, Academia.edu, 101books.ru.

Hainele SH, o necesitate!

Crezi că magazinele SH au doar haine lălâi, pentru persoanele mai în vârstă sau extraordinar de uzate? Rethink! Da, fiecare pădure are şi uscăciunile sale, însă nu generaliza! Cu puţină răbdare, poţi găsi îmbrăcămintea perfectă pentru tine, la cel mai mic preţ.

Socializarea nu trebuie să coste!

Ce spui de un picnic, o ieşire cu bicicletele sau pur şi simplu participarea la un eveniment gratuit? Alegerea oricărei variante în detrimentul ieşirilor scumpe poate fi mai distractivă. Ţine minte, socializarea este gratuită şi nu îţi influenţează starea, ci oamenii pe care îi ai în jur.

Cumpărăturile din impulsivitate

Cumpără acum, ofertă valabilă doar 10h, reduceri uriaşe doar azi, comandă acum şi beneficiezi de transport gratuit! Ce spui de catchline-urile acestea? Mai că te fac să îţi vinzi un rinichi ca să beneficiezi de ofertă, nu? Însă înainte de a face asta, gândeşte-te bine: chiar ai nevoie de acel produs sau serviciu, cu ce te va ajuta achiziţia, ce plus valoare îţi va aduce? Există alte variante mai ieftine sau chiar gratuite?

Long story short, aceste sfaturi sunt pentru persoanele decise să facă sacrificii. În cazul în care îţi mai rămâne valabilă opţiunea de a face şi alte călătorii în timpul procesului de economisire, stai cu ochii pe blog, căci urmează un articol cu sfaturi pentru economisit, în timpul călătoriilor.

Cateva motive pentru care m-as reintoarce cu drag in Bratislava

Ai auzit în trecere de Bratislava, însă nu ştii prea multe despre acest micuţ oraş european? Împotriva convingerilor pe care le-am avut înainte de a vizita capitala Slovaciei, Bratislava nu este un loc anost, ba…

5 obiective turistice din Cracovia care mi-au atras atentia

Este o zi friguroasă în Cracovia, iar acoperișurile clădirilor sunt acoperite de brumă. Oamenii par la fel de reci ca şi peisajul, iar clădirile emană prin fiecare por o istorie despre care rareori se mai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *