Impresii piaţa de Crăciun din Budapesta

Grup Budapesta

Am vizitat această piaţă la sfârşitul anului trecut şi pot rezuma experienţa într-o singură frază: magie, mister, joc de lumini şi aglomeraţie. Însă datorită experienţei din Praga, pot spune că termenul de aglomerat nu îşi mai are sensul în acest context. Deoarece nu am putut fi în două locuri deodată şi vreau să  ofer informaţii actuale, am să relatez experienţa pe care au avut-o prietenii care au mers anul acesta în Ungaria. Pe lângă termenii descriptivi de mai sus, mi-au spus să mai adaug, citez:  ,,FRIG, EXTRAORDINAR DE FRIG”. Ce înseamnă asta? Temperatura resimţită a fost cu minus, însă suficientă pentru a-ţi stârni pofta de un vin fiert sau un ceai, pentru cei care nu consumă alcool.

Locaţii târguri

Cel mai mare târg îşi are locaţia în Centru istoric, mai exact în Piaţa Vorosmarty. Al doilea târg ca mărime se află la cinci minute distanţă şi îl poţi găsi lângă Biserica Sfântul Ştefan.  Alt târg în care te poţi ascunde de aglomeraţia specifică acestei luni, se află în Obuda. Ultima menţionată este mai puţin cunoscută, însă are aceeaşi frumuseţe magică şi din prisma faptului că nu este foarte cunoscută printre turişti, te poţi bucura de mai multă linişte.

Dulciuri targ Budapesta

Perioada de desfăşurare

Târgul principal a fost inaugurat în 9 Noiembrie (în Piaţa Vorosmarty – Centrul Istoric) şi se va închide pe 1 Ianuarie. Celelalte două au început puţin mai târziu, adică din 1 Decembrie şi se termină la sfârşitul anului curent.

Cadouri Targ Craciun Budapesta

 

Ce poţi cumpăra?

Mâncare din bucătăria maghiară (cârnaţi, tocăniţe, marizpan,  salate, garnituri, kurtos, gulaş), decoraţiuni de Crăciun, turtă dulce,  obiecte vestimentare, genţi, vin fiert, magneţi cu obiectivele turistice şi obiecte hand made.

Aranjamente Craciun Budapesta

Preţuri

Înspre deosebire de alte târguri de Crăciun din Europa, preţurile din Budapesta sunt mai mici. Astfel, magneţii pornesc de la 300 HUF (echivalentul a 5 RON), dulciurile de o dimensiune mai mică au preţul între 800-1000 HUF (11 – 14 RON), iar cănile şi aranjamentele de Crăciun pot ajunge de la 1500 HUF la 5000 HUF (21 – 71 RON). Pentru cei mai gurmanzi, bunătăţile maghiare îi aşteaptă cu preţuri pornind de la 2500 HUF (35 RON).

Targ Craciun Budapesta

Oferte pachete turistice în Budapesta

Un pachet turistic de două zile, care cuprinde în program atât piaţa, cât şi cele mai importante obiective turistice din Budapesta, porneşte de la 75 EURO. În cazul în care te decizi să pleci pe cont propriu, cu maşina, cheltuielile aproximative pot fi în valoare de 300 RON/ persoană.

Lucruri dulci din Budapesta

Obiective pe care nu trebuie să le ratezi

  • Parlamentul din Budapesta,
  • Podul cu lanţuri,
  • Citadela şi Dealul Gellért,
  • Centrul istoric.

Întâmplare amuzantă

Ştii momentul ăla când doar trei maşini din toată parcarea iau amendă? Şi toate trei aparţin celor din grup… Ghinion curat ai spune! Dacă punem la socoteală şi faptul că eşti într-o ţară străină. Irinel, Raul şi Cosmin ştiu cel mai bine! 😀

Impresii generale

Deja ai vizitat târgul de Crăciun din Budapesta? Nici o problemă! Ce spui dacă ai merge şi la cel din Praga? Te invit să citeşti mai mult accesând acest link!

,,De ce sunteti obsedati de calatorii?”

Cum era vorba aceea: foaie verde lobodă, gura lumii slobodă? Susţin cu tărie ca fiecare om să aibă o părere proprie şi personală, neinfluenţată de tendinţele din jur. Însă există anumite momente când simt nevoia…

Giveaway

Şi tu ai un suflet de nomad? Iată ce trebuie să faci pentru a te înscrie în concursul pentru câştigarea lănţişorului. 1. Urmăreşte acest cont de Instagram: https://www.instagram.com/alexandragabita/2. Menţionează în comentariile postării ( https://www.instagram.com/p/B3eaKaih793/ )…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *