Recomandări pentru o vacanţă în Corfu

Ai observat că anumite locaţii par pur şi simplu făcute pentru Instagram? Ştii tu, tipul acela de peisaj: apa atât de curată încât poţi să vezi peştişorul de pe fundul mării, arhitectura plăcută vizual, frumos colorată, atmosferă care te trimite cu gândul la concediu şi relaxare, etc. Ei bine, Corfu este unul dintre aceste locuri.

Ce ştim despre Corfu? Păi avem aşa: este a două insulă ca mărime din Marea Ionică, iar populaţia sa ajunge undeva la 100 de mii de oameni. Cele mai bune perioade recomandate pentru vizitarea insulei sunt…. toate. Depinde de gusturi, dacă esti introvertit şi nu îţi place aglomeraţia, atunci primăvara şi toamna sunt cele mai potrivite anotimpuri. În caz contrar, dacă eşti acuzat ca fiind sufletul petrecerii şi îţi place să fii înconjurat de oameni, atunci îţi rămâne vara şi iarna.

Pentru a aduna cât mai multe informaţii despre locurile faine de vizitat de pe insulă şi nu numai, am avut plăcerea de a discuta cu Ovidiu, care a vizitat această insulă. Tot lui trebuie să îi mulţumim pentru videoclipurile şi pozele minunate. You got skills! 😀

Locuri numa’ bune de Instagramat

1. Corfu Town

Plimbându-te pe străduţele înguste, colorate şi aglomerate, te vei simţi cu adevărat în vacanţă. Corfu Town este şi capitala insulei şi este înscrisă pe lista Patrimoniului UNESCO. În oraş vei putea observa două fortăreţe: cea veche şi cea nouă. Dacă vrei să savurezi o cafea sau să vezi diferite stiluri arhitecturale, atunci cu siguranţă trebuie să ajungi şi în Piaţa Spianada.

2. Perama

Perama se află în partea estică, la aproximativ șapte kilometri de orașul Corfu. Perama este o stațiune turistică populară şi ceea ce o face deosebită sunt plantațiile de măslini din jurul ei, cât și multele plaje frumoase cu pietriș. Localnicii spun că insula servea drept barcă lui Ulise.

3. Satul Lakones

Eşti îndrăgostit de peisajele pitoreşti? Lakones este ideal pentru cei care tine, deoarece este situat pe panta luxuriantă a unui deal de culoarea smaraldului. De asemenea, este locaţia preferată şi pentru aventurieri, deoarece de aici pornesc mai multe trasee care duc către Paleokastritsa. Dacă ai noroc, poţi întâlni chiar femei care poartă rochia tradițională grecească.

4. Paleokastritsa

Paleokastritsa a fost considerată mult timp una dintre cele mai frumoase stațiuni din Corfu, datorită frumuseții sale aparte. Aici poţi găsi o gamă variată de restaurante, supermarketuri, cafenele, magazine şi baruri mici. Apa este incredibil de limpede, lucru care o face ideală pentru cei care iubesc să înoate sau care practică sporturile nautice.

5. Makrades

Satul de munte Makrades, datează din secolul al XIII-lea şi este situat în partea de nord-vest a insulei Corfu. Este locuit încă din secolul al XIII-lea. Ascuns în spatele unui vârf de deal, ca multe alte sate de munte din Corfu, locația oferea pe timpuri suficientă protecție împotriva atacurilor de pirați. Formațiile de rocă au servit drept material de construcție pentru case. Satul este înconjurat de plantaţii întregi de măslini vechi.

5. Angelokastro

Angelokastro este una dintre cele mai importante castele bizantine din Grecia. Îl poţi găsi în partea de nord-vest a insulei, fiind aşezat impunător pe o stâncă de 305m deasupra mării. Pentru a ajunge aici, trebuie să treci prin satul Krini. Intrarea costă în jur de 3 euro/adult. Pe lângă castel, simţurile îţi vor fi răsfăţate şi cu o privelişte panoramică extraordinară.

Legendele spun că un împărat căuta o stâncă abruptă, unde dorea să construiască o cetate, astfel încât ea să poată împiedica cu ușurință atacurile piraţilor. Având în vedere acest lucru, împăratul a descoperit Angelokastro, cetatea construită de arhiepiscopul de atunci din Epir.

6. Agios Giorgios

Agios Georgios Pagi este o staţiune plăcută şi liniştită din Corfu, fiind situată la 35 kilometri distanţă de capitală. Este recomandată persoanelor care iubesc liniştea şi relaxarea.

7. Pagoi

Un alt sat semi-muntos, Pagoi, se află la 3 km distanţă de plajă şi este ideal pentru introvertiţi. Spun asta pentru că este un sat liniştit, cu puţini locuitori, cu case vechi, în care poţi găsi doar vreo două cafenele şi un mini-market.

8. Vistonas

Situat în apropiere de Paleokastritsa, Vistonas este un sat mic, pitoresc, care te face să crezi pentru o clipă că timpul a stat în loc. Vei putea observa case vechi, tradiţionale, din piatră, care ne spun în şoaptă povestea anilor ce au trecut. Dacă ajungi aici, nu rata biserica Agios Christofors!

9. Paxos şi Antipaxos

Mitologia grecească ne spune că Poseidon, zeul mării, a lovit Corfu cu tridentul său și a creat o insulă separată pentru a se bucura liniștit de puţin romantism împreună cu soția sa Amphitrite, zeiţa mării.

Paxos a fost numită una dintre cele mai frumoase 20 insule din lume şi… îşi merită renumele cu desăvârşire. Ceea ce o face deosebită sunt peşterile uriaşe, inundate cu ape de un turcoaz ireal.

Insula Antipaxos este situată la 2,4 km sud de Paxos. Această mică comoară este recunoscută pentru plajele sale liniştite şi curate, cât şi pentru multele culturi de măslini.

Staţiunea Muntele Mic: impresii şi informaţii utile

Staţiunea Muntele Mic, considerată de interes naţional de către Guvern, se află în sud vestul României. Accesul se face prin DJ 608 A, prin Caransebeş.  Indiferent de cât de tare ninge, drumul este constant deszăpezit,…

Top 18 experiente pe care sa nu le ratezi in Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și totodată unul dintre cele mai frumoase. Centrul său istoric, unde se poate găsi inelul de canale inclus în patrimoniul UNESCO, este o încântare pentru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *