Băile Herculane: o bijuterie turistică uitată

Lasă grijile deoparte şi bucură-te măcar pentru o zi de relaxarea pe care o conferă băile termale, cât şi frumuseţea peisajelor din preajma Băilor Herculane! Este vară… sau măcar cât a mai rămas din ea! Aşa că spune stop îngrijorărilor, măcar pentru o zi!

Bun, acum că am rezolvat acest aspect, poate te întrebi: ce să caut eu la băile termale, sunt în floarea vârstei, nu cred că am nevoie de aşa ceva! Aşa am spus şi eu, însă odată ajunsă în jacuzzi, am uitat complet de părerea pe care o aveam.

Băi termale şi servicii spa

Majoritatea ofertelor turistice din Băile Herculane cuprind pachete wellness spa (tratamente faciale, masaj, tratamente pentru corp), pachete care includ accesul la piscină şi saună, băi termale minerale sau chiar tratamente medicale. Gama este variată, iar preţurile depind foarte mult de resort-ul pe care îl alegi. Choose wise!

Un pic de relaxare nu strică nimănui, însă ce facem cu detoxifierea? Well, am mai fost eu la criosaună, însă înspre ruşinea mea, nu am fost niciodată la sauna uscată. Prima experienţă a fost interesantă, călduroasă de-a dreptul, aş putea spune. Dinainte de a intra în saună, ni s-a atras atenţia că este recomandat să stăm doar zece minute, astfel încât să ne bucurăm de beneficii. Încă nu pot spune ce prefer mai mult, criosauna sau sauna uscată… Hmmm, vă ţin la curent când voi afla.

Ok, de relexat ne-am relaxat destul! Dar ce vizităm?

Băile Imperiale Austriece

Probabil cea mai cunoscută clădire din Herculane, aceasta a fost construită acum 136 de ani, conform viziunii arhitectului Ignac Alpar. Deşi probabil o să îţi vină greu de crezut, în anii săi de glorie, era văzută ca fiind una dintre cele mai moderne staţiuni balneare din Europa. Într-adevăr, în momentul actual inspiră doar degradare şi tristeţe, însă sper ca persoanele potrivite să-i vadă potenţialul şi să-i redea strălucirea de altă dată. Nu numai acestei clădiri, ci întregii staţiuni.

Sus, pe Cerna-n sus

Sfat pentru fotografi: dacă vă doriţi peisaje superbe, uitaţi-vă cu atenţie după podurile construite deasupra râului Cerna, care străbate Băile Herculane.

Hotel Cerna

Plimbându-te înspre Piaţa Hercules, sunt sigură că o vei observa. Pe lângă aspectul colorat şi plin de viaţă, această construcţie aduce uşor cu un castel în miniatură. Fascinantă este şi amplasarea lui, deoarece poţi vedea cu uşurinţă vârfurile muntoase din spate, ce îi evidenţiază frumuseţea.

Statuia lui Hercules şi piaţa

Cine nu a văzut cel puţin o poză cu acest simbol pentru Băile Herculane? Construită în 1847, statuia îl întruchipează pe zeul Hercules, fiul lui Jupiter şi al Alcmenei. Hercules sau Heracles este considerat un zeu al pasiunilor, al abundenţei şi al bunei credinţe. În piaţă se află multe clădiri vechi, însă importante ( Edificiul „diregătorilor de la administraţia băilor” – cea mai veche clădire din Herculane, hotelurile Apollo, Dunărea, Domogled şi Dacia).

Cascada Vânturătoarea

Atenţie, acest obiectiv este destinat persoanelor care sunt obişnuite cu mişcarea şi poate fi prilejul ideal pentru a observa peisajul sălbatic din preajma Băilor Herculane. Este o cascadă neobişnuită deoarece şuvoiul de apă ce se desprinde de pe perete pare că se transformă în stropi de ploaie. Un alt aspect interesant este faptul că dacă ai curajul necesar, poţi trece pe cărarea amenajată SUB aceasta, toată operaţiunea fiind una sigură, fără risc de accidente. Pornind din centrul oraşului, parcurgerea unui traseu (dus) până la cascadă poate dura în jur de 3-4 ore.

Concluzie

Chiar dacă am văzut multe clădiri dezolante, pe lângă acestea am observat şi altceva: un potenţial uriaş. Resurse naturale bogate checked, peisaje frumoase checked, multe trasee pentru drumeţii montane, cât şi pentru activităţi precum căţăratul pe stâncă checked. Iresponsabilitate şi dezinteres din partea statului checked. Schimbare? In progress. Sau cel puţin sper.

Staţiunea Muntele Mic: impresii şi informaţii utile

Staţiunea Muntele Mic, considerată de interes naţional de către Guvern, se află în sud vestul României. Accesul se face prin DJ 608 A, prin Caransebeş.  Indiferent de cât de tare ninge, drumul este constant deszăpezit,…

Top 18 experiente pe care sa nu le ratezi in Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și totodată unul dintre cele mai frumoase. Centrul său istoric, unde se poate găsi inelul de canale inclus în patrimoniul UNESCO, este o încântare pentru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *