Sheffield (Anglia), un ţinut din basme: obiective turistice

Situat în inima Angliei, Sheffield este un oraș plin de istorie și frumusețe naturală. Orașul pitoresc este un loc ideal pentru cei care nu suportă locurile foarte turistice și aglomerate. Este un oraș aerisit, în care te poși bucura de fiecare obiectiv turistic în parte. Iată doar câteva dintre cele mai populare obiective turistice din Sheffield.

Grădinile Botanice din Sheffield

Grădinile Botanice din Sheffield sunt un popular obiectiv turistic din Sheffield. Dacă dorești să te bucuri de natură și de plante rare, acesta este locul ideal pentru tine. Au o colecție impresionantă de plante tropicale și sub-tropicale, precum și o varietate de flori și arbuști.

Muzeul Millennium Gallery

Muzeul Millennium Gallery este o destinație populară pentru iubitorii de artă. Găzduiește o colecție de artă modernă și contemporană, ce acoperă o gamă largă de stiluri și perioade. În plus, galeria conține și o serie de expoziții temporare, care se schimbă pe parcursul anului.

Parcul Peak District

Parcul este o zonă protejată care se întinde pe mai multe comitate din Anglia, inclusiv Sheffield. Locul este minunat pentru cei care doresc să se bucure de natură sau să facă drumeții, asta dacă vremea le permite (noi am fost iarna, so it was a no no). Parcul se remarcă prin stânci, cascade, zone de deal și câmpie.

Sheffield Winter Garden

Grădina de Iarnă din Sheffield este o seră impunătoare din Sheffield. Este una dintre cele mai mari sere de acest tip realizate în Regatul Unit din ultimul secol și este recunoscută ca fiind cea mai mare seră urbană de pe continentul european. În interiorul său se află peste 2.000 de specii de plante adunate din diferite colțuri ale globului.

Ceea ce m-a surprins într-un mod plăcut a fost modul în care a fost amenajată. Au creat din aceasta un loc de relaxare pentru localnici. Pe băncuțe stăteau copii care citeau sau oameni în vârstă care doar se relaxau.

Merită Sheffield?

De la grădini botanice la muzee de artă contemporană și parcuri naturale, acest oraș oferă multiple opțiuni pentru turiștii de toate vârstele. Dacă ești în căutarea unui loc romantic și pitoresc pentru o vacanță sau pentru a explora istoria și cultura britanică, Sheffield este locul ideal pentru tine.

Prima dată în Londra – Ce curiozități am aflat?

Londra se numără printre cele mai fascinante și diverse orașe din lume. Este o capitală plină de istorie, cultură și atracții turistice. Dacă ai doar o zi pentru a vizita Londra, există multe lucruri pe…

Ce mâncăm tradițional în Anglia

“English breakfast”, “fish and chips” sau “cottage pie”… Ei bine, eu una nu m-am putut decide. Deși cu siguranță am dezvoltat un “guilty pleasure” pentru micul dejun englezesc. Astăzi vom explora împreună câteva dintre cele…

Leave a Reply

Your email address will not be published.