Atractii turistice din Viena

Cine nu a auzit cel puţin o dată de grandioasa metropolă Viena? Marile cafenele şi cofetării, lanţuri de magazine fancy, arhitectura impresionantă, operele strălucitoare şi muzeele grandioase. Pot face o listă întreagă cu ceea ce are de oferit Viena, însă mă voi rezuma doar la prezentarea celor mai interesante atracţii turistice.

Catedrala Sfântului Ştefan

Acest simbol al oraşului a fost construit în secolul al XII-lea şi adăposteşte în turnul său gotic o privelişte de neuitat asupra Vienei. Însă cum nimic nu se obţine fără efort, pe acelaşi principiu funcţionează şi catedrala: pentru a ajunge în turn, va trebui să urci peste 300 de trepte.

Palatul Schonbrunn

Palatul Schonbrunn reprezintă unul dintre cele mai cunocute şi vizitate obiective turistice ale Vienei. Anual, este vizitat de peste 3 milioane de turişti. Wow, ăsta da număr! Şi că tot veni vorba despre cifre, palatul adăposteşte 1441 de camere.

Construit în perioada 1696-1712, la cererea împăratului Leopold I, a fost transformat în palat de vară al Mariei Tereza. Însă asta nu este tot, în parcul palatului poţi vizita cea mai veche grădină zoo din lume (Privy), un labirint şi o casă de vară din marmură.

Muzeul lui Sigmund Freud

Înainte de a fi forţat să părăsească apartamentul său din Berggasse, Sigmund Freud a scris cărţile celebre de psihoanaliză, care au influenţat multe aspecte din perspectiva cu care vedem anumite caracteristici despre comportamentul uman. Apartamentul a fost transformat într-un muzeu dedicat părintelui psihologiei.

 Riesenrad

Roata gigantă de 200m din Viena poate fi văzută de la câţiva km distanţă. A fost construită în anul 1897 pentru a marca aniversarea de 50 de ani a împăratului Franz Joseph.

Recomand experienţa de a vedea apusul cum se ascunde printre clădirile Vienei, din cabina roţii, doar dacă eşti în vizită cu cineva iubit. Poate fi o experienţă romantică de neuitat (asta în cazul în care nu se blochează roata).

Wingut Cobenzl

Recomand acest obiectiv doar celor pasionaţi de vin. Wingut Cobenzl are 60 de hectare de viţă de vie, astfel că în urma turului ghidat al cramei, îţi vei extinde cunoştinţele în materie de vin. Vei putea privi cum sunt presaţi strugurii, vei vizita pivniţele cu bunătăţi şi evident, vei avea parte de o degustare pe măsură.

Zuckerlwekstatt

Probabil că ţi-ai dat seama din titlu: acesta este un subiect dulce. Dacă vei călători împreună cu copiii, cu siguranţă plecarea din atelier va fi una grea! Atelierul de zahăr poate fi o oprire pe cinste pentru cumpărarea de suveniruri, precum dropsuri, jeleuri, bomboane şi acadele. Yum!

Palatul Hofburg

 Acest obiectiv ese unul dintre cele mai mari complexe de palaturi din lume. Palatul Imperial a fost reședința și sediul guvernului împăraților habsburgici până în anul 1918.

Astăzi, acesta găzduiește numeroase muzee cu colecții deosebite, şcoala spaniolă de echitaţie, un centru de congrese, sediul președintelui federal austriac, precum și Heldenplatz.

Casa Hundertwasser

Unul dintre primele proiecte ale artistului Friedensreich a fost această casă, care se află între Löwengasse și Kegelgasse. Dacă eşti un fan al arhitecturii nonconformiste și dacă îţi plac clădirile în stilul lui Antoni Gaudi, nu rata acest obiectiv!

Staţiunea Muntele Mic: impresii şi informaţii utile

Staţiunea Muntele Mic, considerată de interes naţional de către Guvern, se află în sud vestul României. Accesul se face prin DJ 608 A, prin Caransebeş.  Indiferent de cât de tare ninge, drumul este constant deszăpezit,…

Top 18 experiente pe care sa nu le ratezi in Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și totodată unul dintre cele mai frumoase. Centrul său istoric, unde se poate găsi inelul de canale inclus în patrimoniul UNESCO, este o încântare pentru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *