5 obiective turistice din Cracovia care mi-au atras atentia

Este o zi friguroasă în Cracovia, iar acoperișurile clădirilor sunt acoperite de brumă. Oamenii par la fel de reci ca şi peisajul, iar clădirile emană prin fiecare por o istorie despre care rareori se mai vorbește. Sau cel puțin așa s-ar traduce prima impresie pe care am avut-o în timpul vizitării Cracoviei.

Misterul Oraşului Vechi

Majoritatea oraşelor pe care le-am vizitat au o anumită regiune mai veche, însă Cracovia are ceva aparte. Arhitectura medievală ştie cum să îţi fure ochii şi să te transpună într-o altă lume.

Piaţa Centrală este de-a dreptul uriaşă și este înconjurată de clădiri fermecătoare, cafenele, restaurante și multe magazine!

Sfat: nu uita să capturezi o fotografie cu trăsurile superbe trase de cai!

Biserica Sfânta Maria

Biserica Sfânta Maria poate fi văzută pe multe suveniruri din Polonia sau magneți. Clădirea face parte din Piața principală și încântă turiştii prin dimensiunile sale impresionante și fațada frumoasă.

Turnul Mariacki

Cele două turnuri ale Bisericii Sf. Maria oferă o priveliște uimitoare a Pieței Principale. Cel mai înalt este Turnul Mariacki,care este deschis aproape tot anul. Aşadar, nu rata şansa de a vedea priveliştea de ansamblu asupra Craccoviei!

Biserica Sfântul Joseph

Această biserică, construită la începutul secolului XX, evidenţiază frumusețea arhitecturii în stilul neogotic. Acest obiectiv este ușor ascuns de zonele turistice și drumurile principale, însă după părerea mea este totuși destul de accesibilă. Arhitectura este magnifică și cu cât te vei apropia – cu atât mai multe detalii vor începe să îţi capteze atenția.

Mâncarea tradiţională

Ştiu, ştiu, nu este un obiectiv turistic, însă poate fi o activitate la fel de delicioasă precum vizitarea obiectivelor propriu-zise. Un lucru este ştiut: polonezii se mândresc cu bucătăria lor.

Pierogi este cel mai cunoscut fel de mâncare, pe care îl poţi servi aproape la orice restaurant. Pierogi sunt de fapt găluștele lor tradiţionale. Recomand acest restaurant pentru o experienţă culinară desăvârşită şi în limita bugetului.

Un alt tip de mâncare tradiţional este Zapiekanka, care arată ca o baghetă de pizza uriașă. Este mai mult o mâncare de tip fast food, așa că poate fi savurată în timp ce explorezi din frumuseţile Cracoviei.

Sfaturi utile pentru o vizită în Cracovia

  1. Polonia are propria monedă (zloţi) și nu acceptă Euro. Înspre deosebire de alte ţări, preţurile nu sunt exagerate.
  2. Cardurile de credit sunt acceptate peste tot, chiar şi la cel mai ascuns chioşc.
  3. Magazinele alimentare din Polonia se numesc Delikatesy.
  4. Există ghişeuri de schimb valutar aproape la orice colț (poartă numele de Kantor).
  5. Engleza este vorbită de majoritatea cetăţenilor.
  6. Cracovia este un oraș sigur, nu am avut momente pe parcursul vizitei în care să nu mă simt în siguranţă.
  7. Pentru a-ţi începe ziua într-un fel aparte, recomand cafeneaua Camelot şi cafeneaua Massolit Books & Cafe (un fel de L’etage, dar fără instrumente muzicale).
Fotografie realizată de Ene Diana.

Staţiunea Muntele Mic: impresii şi informaţii utile

Staţiunea Muntele Mic, considerată de interes naţional de către Guvern, se află în sud vestul României. Accesul se face prin DJ 608 A, prin Caransebeş.  Indiferent de cât de tare ninge, drumul este constant deszăpezit,…

Top 18 experiente pe care sa nu le ratezi in Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și totodată unul dintre cele mai frumoase. Centrul său istoric, unde se poate găsi inelul de canale inclus în patrimoniul UNESCO, este o încântare pentru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *