Încă un castel bavarez, cu un nume complex: Hohenschwangau

Cine și-ar putea imagina o excursie în Bavaria, fără a vizita Castelul Neuschwanstein? Deşi Neuschwanstein este un magnet pentru turişti, oare câţi dintre aceştia ştiu că există un alt castel în apropiere, Schloss Hohenschwangau?

Hohenschwangau este un castel construit în secolul al XIX-lea, care se află în sudul Germaniei. Ludwig al II-lea a crescut în acest castel construit de tatăl său, regele Maximilian al II-lea. Ulterior, Ludwig a proiectat și a construit Castelul Neuschwanstein, care poate fi văzut din Hohenschwangau.

Istoria castelului

După cum spuneam şi în introducere, castelul Hohenschwangau a fost construit în 1832 de către regele Maximilian al II-lea al Bavariei, pe ruinele unui castel anterior. El a reconstruit castelul pe baza unor modele originale, proiectând un exterior neogotic.

Castelul a fost reședința oficială de vară și de vânătoare a regelui Maximilian. Acesta este castelul în care a crescut fiul său și mintea din spatele Castelului Neuschwanstein, regele Ludwig al II-lea.

În interiorul Castelului Hohenschwangau

Turul ghidat te va conduce prin camerele frumos decorate, inclusiv dormitorul Ludwig și dormitorul tatălui său. Punctele de belvedere de la castel sunt remarcabile (nu e de mirare că au fost construite acolo)! Turul durează aproximativ 35 de minute, însă vei avea la dispoziţie suficient timp pentru a auzi informaţii despre castel și a descoperi camerele.

Deşi este mult mai mic decât Neuschwanstein și mai puțin celebru, merită vizitat. Regele Ludwig al II-lea a crescut în acest loc, aşadar este singurul castel regal. Grădina castelului are puține locuri cu vedere către Neuschwanstein, însă vei putea vedea mai multe fântâni şi verdeaţă.

Castelul Hohenschwangau adăpostește și câteva amintiri speciale ale lui Richard Wagner. Regele Ludwig era obsedat de compozitor și de operele sale, aşadar vei putea fi martorul unei obsesii compulsive. Astfel, în Hohenschwangau vei putea găsi patul în care a dormit Wagner în timp ce a fost invitat la castel și unul dintre pianele sale din camera de muzică.

Lucruri de făcut în satul Schwangau

Poţi descoperi atât Castelul Neuschwanstein, cât și Castelul Hohenschwangau în timp ce vizitezi Schwangau. Niciun castel nu poate fi vizitat fără bilet! Există bilete doar pentru Neuschwanstein, însă îţi recomand să le vizitezi pe amândouă.

Nu sunt multe activităţi de făcut în zonă în afară de turul castelelor. Există un restaurant și câteva standuri de mâncare, împreună cu câteva magazine de suveniruri. S-ar putea să merite să împachetezi câteva gustări pentru drumul până la Munchen!

Staţiunea Muntele Mic: impresii şi informaţii utile

Staţiunea Muntele Mic, considerată de interes naţional de către Guvern, se află în sud vestul României. Accesul se face prin DJ 608 A, prin Caransebeş.  Indiferent de cât de tare ninge, drumul este constant deszăpezit,…

Top 18 experiente pe care sa nu le ratezi in Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și totodată unul dintre cele mai frumoase. Centrul său istoric, unde se poate găsi inelul de canale inclus în patrimoniul UNESCO, este o încântare pentru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *