Descoperind Neuschwanstein: un castel de poveste

Neuschwanstein este situat în Bavaria, orașul Schwangau, lângă granița austro-germană. La fel ca şi Hohenschwangau, este amplasat într-un cadru perfect de basm: înconjurat de păduri şi munți, în imediat sa apropiere se află un lac de smarald.

Am crescut urmărind filmele Disney și admirând frumoasele castele din aceste creaţii fără cusur. Drept urmare, informaţia pe care urmează să o scriu, probabil vă va surprinde pe cei mai mulţi dintre voi.

Cel mai renumit castel din cultura Disney este castelul Cenușăresei. Ridicându-se deasupra țărilor, strălucind alb, cu turnuri frumoase, este exact ceea ce își imaginează un copil când se gândește la un castel de basm.

Ei bine, news allert: poţi vizita castelul care a inspirat logo-ul Disney (şi castelul Cenuşăresei)! Vizitarea castelului Neuschwanstein nu ar trebui să dureze mai mult de o zi.

Istoria Castelului Neuschwanstein

Regele Ludwig al II-lea al Bavariei a început construcția castelului după ce a fost învins de prusieni. Deși nu mai avea putere administrativă după înfrângere, a dorit să construiască un loc unde să poată trăi în exil.

Inspirația sa pentru castel s-a bazat pe Castelul Hohenschwangau, casa copilăriei sale și castelul mai mic, care se află chiar în josul dealului de la Neuschwanstein.

El a decimat economia bavareză construind Neuschwanstein și, din păcate, a murit înainte ca acesta să fie finalizat. Oficialii bavarezi nu au fost mulțumiți de starea economiei lor, așa că au oprit construcția după moartea sa, însă au finalizat castelul și l-au folosit ca pe o atracție turistică în încercarea de a recupera niște bani.

Acum Neuschwanstein este una dintre cele mai populare destinații turistice din toată Europa, aducând peste 1 milion de vizitatori pe an!

În interiorul castelulului Neuschwanstein


Pentru a ajunge la Castelul Neuschwanstein de la Schwangau este puţin mai dificil decât până la Hohenschwangau. Cum aşa? Ei bine… castelul este cocoțat pe un vârf de deal. Există trei modalități de a ajunge la castel: mergând aproximativ 1,5 km pe un drum montan abrupt (30-40 de minute pe sens), luând o trăsură cu cai sau optând pentru un autobuz.

Este recomandat să ajungi la castel înainte de ora de începere scrisă pe bilet. Atenţie, orice bagaj mai mare decât un rucsac standard nu este permis în castel!

Durata totală a turului ghidat este de aproximativ 30 de minute, la fel ca şi turul Hohenschwangau. Cu siguranţă detaliile camerelor te vor surpinde, căci vei vedea multă opulenţă, însă într-un stil elegant. Spoiler: regele Ludwig al II-lea a fost fascinat de cultura turcă, așa că nu te mira dacă vei vedea detalii turceşti.

Biletele de intrare pot fi cumpărate numai de la Ticketcenter !

Atenţie, înainte de a merge la castelul de sus, trebuie să te opreşti la centrul de bilete. Prețurile biletelor sunt de aproximativ 12 euro, copiii / tinerii sub 18 ani au intrarea gratuită. Poţi cumpăra biletul King, ceea ce înseamnă că poţi vizita atât Castelul Neuschwanstein, cât și Castelul Hohenschwangau în aceeași zi (aceste bilete sunt de 23 de euro).

Vedere la Castelul Podului Marienbrucke

Cu toate acestea, vederea către castel te poate surprinde într-un mod plăcut. Este recomandat să traversezi podul şi apoi să parcurgi o scurta drumeţie până la cel mai înalt punct. De acolo vei avea o altă perspectivă a castelului.

Parcare

Nu există o parcare disponibilă la castel. Satul Hohenschwangau este ultima ta ocazie de a parca (recomand să ajungi din timp la parcările din zonă, căci acestea au o capacitate destul de mică).

Gânduri finale

Neuschwanstein este un castel care trebuie văzut măcar o dată în viaţă, mai ales dacă te aflii în Germania. Cu toate acestea, merită toate laudele şi castelul Hohenschwangau. Te invit să citeşti întreaga experienţă aici.

Traseu de poveste: Pasul Bratocea – Vârful Ciucaş

Acum trei ani începeam articolul despre Vârful Ciucaş cu următoarele rânduri: ,Din momentul în care am ajuns la cabană, am simţit că vreau să rămân acolo şi să nu mă mai întorc vreodată” Însă de…

Legenda mai puţin cunoscută a Castelului Corvinilor

Castelul Corvinilor mai este cunoscut și ca Huniazilor. Acesta este un simbol al arhitecturii gotice și este considerat totodată unul dintre cele mai frumoase castele din lume.  Cei atraşi de evul mediu, consideră castelul un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european. Istoria din spatele castelului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *