Vizitând Munchen într-o singură zi: activităţi şi obiective turistice

Capitala regiunii Bavaria, Munchen, este bine cunoscută pentru Oktoberfest, festivalul care a avut loc în fiecare an, însa există mult mai multe de văzut în acest minunat oraş. Ne-am îndreptat spre München pentru a descoperi câteva dintre punctele sale importante și comorile ascunse.

Activităţi în Munchen

O scurtă plimbare

Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziţie pentru a vizita acest mare oraş, atunci o scurtă plimbare poate fi modalitatea ideală de a vizita comorile ascunse.

Centrul istoric al orașului München este plin de clădiri cu o frumoasă arhitectură, care pot fi văzute de la porțile orașului vechi, până la bisericile şi fântânile din jur. În timp ce te aflii la Marienplatz, nu rata Glockenspiel – un ceas mecanic cu 43 de clopote și 32 de figuri în dimensiuni naturale, care susțin un spectacol de 15 minute, cu scene din istoria München (la 11am și 12pm, în fiecare zi).

Turnul Bisericii Sfântul Peter a.k.a Petru

Pentru o panoramă asupra Marienplatz, va trebui să mergi în turnul Bisericii Sf. Petru. Aceasta este cea mai veche biserică din Munchen și cu siguranţă iese în evidenţă datorită înălţimii sale, așa că nu o poţi rata. A fost reconstruită după ce a fost grav avariată în cel de-al doilea război mondial. Există 299 de trepte care trebuie urcate pentru a ajunge în turn, însă priveliștea va merita tot efortul.

Grădina Engleză

Grădina engleză din Munchen este unul dintre cele mai mari parcuri din lume. A fost construită în 1789 pentru a arăta ca un parc rural englezesc, cu peluze, lacuri și pavilioane și este o imensă oază verde, care adăposteşte multe locuri umbrite. De aici se poate închiria o bicicletă pentru a explora mai multe, într-un timp scurt.

Relaxează-te într-o grădină de bere!

Munchen iubește cu adevărat berea! Drept urmare, grădinile de bere din tot orașul sunt ideale pentru o zi însorită. Cea mai faimoasă este pagoda chineză (Chinesischer Turm) din Grădina Engleză, singurul loc unde poți lua un litru de bere și asculta o trupă bavareză care cântă în interiorul unui templu chinezesc.

Se deschide la ora 10 dimineața, astfel încât să poţi savura un mic dejun bavarez: bere, Weißwurst (cârnați albi) și un brezen (covrig). Există o altă grădină de bere lângă lacul Kleinhesseloher. Pe lângă aceasta, poţi încerca gigantul Hirschgarten – cea mai mare grădină de bere din lume, care are 8000 de locuri.

Savurează mâncarea tradiţional bavareză în Viktualienmarkt!

Viktualienmarkt este cea mai mare piață alimentară în aer liber din Munchen. Istoria acesteia a început ca o piață a ţăranilor, unde oamenii veneau să-și cumpere alimente săptămânal. Între timp, s-a transformat într-un adevărat hub gastronomic, de unde poţi cumpăra produse locale, de la brânză și carne, la pâine și miere.

O plimbare în jurul Olympiapark

Chiar în afara centrului orașului, Olympiapark a fost construit pentru Jocurile Olimpice de vară din 1972. Spre deosebire de alte parcuri olimpice vechi, acesta continuă să reziste timpului și este un alt spațiu verde excelent de explorat. Poţi face multe activităţi în jurul parcului, precum:

  • urcă-te pe acoperișul stadionului,
  • admiră priveliștile de la Turnul Olimpic,
  • închiriază o barcuţă,
  • participă la un concert de vară,
  • vezi o proiecție de film
  • participă la un eveniment.

În concluzie

Pentru a descoperi cu adevărat acest frumos oraş cu siguranţă vei avea nevoie de mai mult de o zi. Însă dacă timpul nu îţi permite să poposeşti prea mult, poate vei dori să iei în considerare vizitarea castelelor bavareze. Citeşte aceste două articole pentru mai multe informaţii:

Traseu de poveste: Pasul Bratocea – Vârful Ciucaş

Acum trei ani începeam articolul despre Vârful Ciucaş cu următoarele rânduri: ,Din momentul în care am ajuns la cabană, am simţit că vreau să rămân acolo şi să nu mă mai întorc vreodată” Însă de…

Legenda mai puţin cunoscută a Castelului Corvinilor

Castelul Corvinilor mai este cunoscut și ca Huniazilor. Acesta este un simbol al arhitecturii gotice și este considerat totodată unul dintre cele mai frumoase castele din lume.  Cei atraşi de evul mediu, consideră castelul un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european. Istoria din spatele castelului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *