Drumeţie uşoară: Cabana Peştera – Cabana Babele

După o perioadă lungă de amorţire, în care muntele era doar o frumoasă amintire a vremurilor liniştite sau doar o imagine pe care o vedeam în documentarele de la TV, o drumeţie montană poate să fie soluţia ideală pentru a linişti mintea, a antrena corpul şi a ne bucura de minunile care ne înconjoară.

Drumeţia porneşte de la Cabana Peştera şi se termină la Cabana Babele, cu posibilitatea de a prelungi traseul până la Cabana Omu (next level). Punctul de plecare, poiana de la Cabana Peştera, este un loc încărcat de viaţă, în care timpul pare că stă în loc. Traseul este evidenţiat cu o cruce albastră, iar prima oprire se poate face după 10-15 minute de urcuş mai alert. În punctul cel mai înalt, vei avea parte de o privelişte minunată, astfel că vei putea profita de această ocazie să îţi mai tragi puţin sufletul.

Vezi mai jos momentele din timpul drumeţiei!

Ţi-a plăcut ce ai văzut? Accesează acest link pentru a te abona rapid la canal!

Porţiunea care poate părea mai dificilă (şi uşor riscantă pentru cei care nu sunt atenţi unde păşesc) se află la baza unei zone stâncoase, presărată pe alocuri de bolovăniş. În ciuda aparenţelor, adăugând un plus de atenţie, traseul se poate realiza chiar şi împreună cu copii/bebeluşi. Recomand utilizarea unui echipament adecvat, aviz amatorilor (mai ales persoanelor care se ambiţionează să urce în sandale).

O dată ce ai ajuns la Babe, vei putea admira formaţiunile stâncoase, care sunt protejate de către un gard de sârmă. În ciuda aşteptărilor, Sfinxul nu este protejat decât de câteva panouri care interzic căţăratul. Dar ce credeţi, unii oameni sunt mult prea ambiţioşi pentru a lua sfaturile în considerare.

Aşa că te poţi trezi cu ,,tineri alpinişti amatori” situaţi chiar în capul săracului Sfinx (exagerez, desigur, însă adevărul nu este prea departe). Despre acest obiectiv am scris într-un articol separat. Aruncă un ochi aici dacă te macină curiozitatea.

O variantă alternativă pentru a ajunge la Cabana Babele presupune începerea traseului de la Cabana Piatra Arsa. Cel mai adesea, traseul este realizat de către cei care pornesc din localitatea Buşteni şi au la dispoziţie o maşină. Vezi mai multe detalii despre acest traseu aici.

Munţii Bucegi ascund nu doar obiective încărcate de mister, ci şi peisaje care îţi taie răsuflarea. Dedică-te unei mici escapde în munţii României pentru a-ţi limpezi mintea şi a-ţi antrena corpul. Aventura se află doar la o decizie distanţă!

Staţiunea Muntele Mic: impresii şi informaţii utile

Staţiunea Muntele Mic, considerată de interes naţional de către Guvern, se află în sud vestul României. Accesul se face prin DJ 608 A, prin Caransebeş.  Indiferent de cât de tare ninge, drumul este constant deszăpezit,…

Top 18 experiente pe care sa nu le ratezi in Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și totodată unul dintre cele mai frumoase. Centrul său istoric, unde se poate găsi inelul de canale inclus în patrimoniul UNESCO, este o încântare pentru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *