Salina Praid: impresii şi recomandări

O poveste care nu s-a bucurat de foarte multă popularitate ne spune că Salina Praid conţine trei milioane de tone de sare. Deşi nu mă pricep la evaluarea acestor informaţii, ochii mei de expert vă pot spune cert că salina este uriaşă, ulterior aflând că se află în topul trei al celor mai mari mine de sare din Europa.

Primele exploatări ale sării datează de pe vremea dacilor, acţiune preluată apoi de către romani. Scopurile terapeutice ale salinei au început să fie recunoscute de abia în 1960. Revenind la zilele noastre, mii de turişti vizitează acest obiectiv pentru a se putea bucura de beneficiile speloterapiei.

Respiraţia aerului sărat aduce următoarele beneficii organismului: luptă împotriva patologiilor respiratorii şi infecţioase, calmează patologiile dermatologice şi induce o senzaţie plăcută în cazul patologiilor bazate pe stres. Însă pentru a te bucura de toate aceste efecte, trebuie să petreci cel puţin o oră în mina de sare.

Poate te întrebi… şi ce pot să fac într-o astfel de salină? Mai ales când vine vorba de ore. Cei care se ocupă de mină s-au gândit şi la acest aspect, astfel că au amenajat facilităţi precum: spaţiu pentru ping pong, masă de biliard, cafenele, locuri unde se poate mânca, spaţiu de joacă pentru copii, un mini parc de aventură, teren pentru badminton şi multe alte surprize.

Pe lângă activităţile de mai sus, vei avea posibilitatea şi să aflii istoria din spatele salinei, cât şi multe alte lucruri interesate. Toate acestea le vei găsi în muzeele dedicate din interiorul salinei. Cât despre temperatură, nu trebuie să te îmbraci prea gros (16 °C , indiferent de anotimp).

După achiziţionarea biletelor, vei fi îndrumat să aştepţi autobuzul care te va conduce direct până la intrarea în mină (120 de metri sub pământ). Pentru mai multe informaţii despre preţul biletelor, te invit să accesezi acest link.

Ca şi impresie generală, pot spune că este un loc în care sunt slabe şansele de a te plictisi. Iar pe lângă asta, vizitarea salinei are şi beneficii asupra sănătăţii, ce poţi să îţi doreşti mai mult?

Staţiunea Muntele Mic: impresii şi informaţii utile

Staţiunea Muntele Mic, considerată de interes naţional de către Guvern, se află în sud vestul României. Accesul se face prin DJ 608 A, prin Caransebeş.  Indiferent de cât de tare ninge, drumul este constant deszăpezit,…

Top 18 experiente pe care sa nu le ratezi in Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și totodată unul dintre cele mai frumoase. Centrul său istoric, unde se poate găsi inelul de canale inclus în patrimoniul UNESCO, este o încântare pentru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *