Explorează Colmar: un orăşel de poveste din Franţa

Colmar este o oază de linişte, un loc în care te poţi relaxa şi îţi poţi aduna gândurile. Această bijuterie ascunsă de turiştii curioşi se află în regiunea Alsacia din Franța. În orăşelul în care casele par pictate de mâna celui mai talentat pictor, te poţi plimba liniştit, în timp ce admiri arhitectura care poartă în spate poveşti nebănuite. Un loc ideal pentru cei boemi, iubitori ai romantismului.

Acest oraș mic, cu casele sale colorate, cu ghivece de flori debordante și împânzit cu cafenele, pare că este smuls direct dintr-un basm. Într-o singură zi poţi explora străzile pitorești, poţi degusta mâncarea tradiţională, în timp ce deguşti renumitele vinuri alsaciene şi de ce nu, vizitezi chiar şi câteva muzee. Acum că am stabilit profilul călătorului, iată câteva activităţi pe care le poţi face într-o singură zi!

Activităţi şi obiective turistice

Mica Veneţie

Piciorul pe jos, face mersul frumos! Scuzaţi, invers! Nu există un alt mod mai plăcut de a explora Mica Veneţie a Alsaciei decât printr-o plimbare. Descoperă casele colorate, restaurantele cu specific şi cafenelele primitoare!

În cazul în care picioarele ţi-au obosit, descoperă minunata lume alsaciană printr-o plimbare cu barca de-a lungul canalului! Dacă ai noroc, te pot însoţi frumoasele lebede! O plimbare cu barca costă 6 € şi durează 25 de minute.

Statuia Libertăţii

Nu, nu am fumat nimic şi nici nu am greşit articolul! 😂 Creatorul celebrei statui este sculptorul francez Auguste Bartholdi, născut în Colmar. Poţi admira o replică a Statuii Libertății, chiar la intrarea în oraş. Statuia nu este situată chiar în cel mai bun loc, căci este expusă chiar în mijlocul unui sens giratoriu.

Croissant şi cafea

Cu riscul de a părea extraordinar de superficială, voi declara pe propria răspundere următoarea afirmaţie: unul dintre visele mele a fost să ajung în Franţa şi să îmi beau cafeaua alături de un croissant apetisant! În esenţă, degeaba ai fost în Franţa, dacă nu ai încercat croissantul!

Centrul Istoric

Colmar a evitat toate conflictele care au afectat multe alte orașe franceze, drept urmare, nu a suferit schimbări majore timp de sute de ani, iar rezultatul este unul pe măsură. Poţi vedea cu ochii tăi locurile în care trăiau negustorii din secolul al XVI-lea.

Istoria lui Colmar este atât de bogată și complexă, încât un tur ghidat este singurul răspuns dacă doreşti să afli mai multe despre ceea ce vizitezi. Orașul organizează plimbări ghidate pentru iubitorii de istorie. Ba chiar mai mult, poţi prinde cele două trenuri turistice, care oferă căști și ghidaj turistic în 14 limbi diferite.

Hrăneşte-te cu puţină cultură!

Dacă eşti pasionat de artă, s-ar putea să te atragă muzeul Unterlinden, un obiectiv turistic de neratat. Aruncă o privire și la Biserica Dominicană, locul în care poţi veți vedea ,,Madonna of the Rose Bower by Martin Schongauer“.
În cazul în care călătoreşti cu copiii, Muzeul Jucăriilor este o opțiune care cu siguranţă îi va încânta.

Biserica Sfântul Martin

Église Saint-Martin este biserică romano-catolică, cu istorie de sute de ani. Intrarea prin poarta Sfântului Nicolae oferă o imagine impresionantă designului spectaculos al bisericii. Vitraliile din interior contribuie la ambianța bisericii, în timp ce exteriorul găzduieşte sculpturi medievale care stau în întâmpinarea vizitatorilor.

Mediul rural

Explorând mediul rural, te poţi bucura de gusturile îmbietoare ale vinului alb de Alsacia şi totodată poţi admira frumuseţea Muntelui Vosges.

Vezi videoclipul pe care l-am filmat în Colmar!

Ţi-a plăcut ce ai văzut? Accesează acest link pentru a te abona rapid la canal!

Ce mâncăm?

Tarte flambée – un aluat din pâine acoperit cu brânză sau smântână proaspătă, ceapă și untură.

Choucroûte garnie – mâncărea de varză însoțită de șuncă afumată, cârnați și cartofi fierți. Acest fel de mâncare este unul dintre cele mai cunoscute din zona alsaciană.

Tarte aux poires – Alsacia este cunoscută și pentru produsele de patiserie. Această delicatesă este o tartă de pere, umplută cu cremă de ouă.

Sfaturi utile

  1. Mare parte din locuitorii din Colmar nu vorbesc limba engleză (sau nu doresc să o facă), aşa că aşteaptă-te la figuri mirate atunci când începi să comanzi în limba engleză.
  2. Există anumite zone în care Wifi-ul este gratuit.
  3. O mare parte dintre restaurante şi magazine se închid după ora 18.
  4. Culoarea fiecărei case reprezintă ocupația familiei. De exemplu, albastru corespunde pescarilor, galbenul brutarilor, verde pentru fermieri, alb pentru tăbăcărie.

Top 18 experiente pe care sa nu le ratezi in Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și totodată unul dintre cele mai frumoase. Centrul său istoric, unde se poate găsi inelul de canale inclus în patrimoniul UNESCO, este o încântare pentru…

Vizitând Munchen într-o singură zi: activităţi şi obiective turistice

Capitala regiunii Bavaria, Munchen, este bine cunoscută pentru Oktoberfest, festivalul care a avut loc în fiecare an, însa există mult mai multe de văzut în acest minunat oraş. Ne-am îndreptat spre München pentru a descoperi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *