Impresii despre Israel, costuri, obiective turistice

Îţi surâde o călătorie în Israel, ţara sfântă, încarcată cu istorie, arhitectură deosebită şi multiculturalism? Am conceput acest articol cu scopul de a oferi sfaturi, cât şi impresii generale despre cele mai importante obiective turistice. Pentru a aduna toate informaţiile, am avut plăcerea de a discuta cu Ovidiu, care a vizitat această ţară.

Aşteptări înainte de a pleca la drum

,,Mă aşteptam ca verificarea de securitate din aeroport să decurgă mai rapid, însă toată treaba a durat în jur de o oră. Pun accent foarte mult pe securitate. Altă aşteptare pe care am avut-o, a fost legată de perspectiva religioasă. În mod contrar, în Ierusalim, am fost loviţi de multiculturalism în toate formele posibile. Încă o chestie care ne-a marcat a fost prezenţa multor militari, mai ales tineri, atât bărbaţi, cât şi femei. Really badass să vezi femei frumoase cu mitraliere. Am avut un feeling de siguranţă aproape 100% din călătorie. Cred ca am vazut în 2-3 zile, atâtea elicoptere militare câte am vazut până acum în toată viaţa. ”

Cum este vremea?

,, Plecând în luna Octombrie, mă aşteptam să fie foarte cald, deci nu a fost nici o surpriză când am resimţit în jur de 27-30 °C în Tel Aviv. Pe de altă parte, în Ierusalim am prins atât ploaie, furtună, cât şi zile senine.”

Cum este atmosfera locală?

,,Localnicii sunt foarte primitori, mai ales partea din Muslim Quarter. Legat de asta, în acea zonă produsele sunt cu mult mai ieftine. Mi-a plăcut foarte mult că musulmanii chiar te îndrumau să le deguşti produsele, aveau o atitudine foarte prietenoasă. Ca şi recomandare, scorţişoara şi şofranul au preţuri foarte decente. La polul opus, evreii au farmecul lor propriu de a te agăţa să cumperi. Sfat util: negociază până la sânge cu ei! 😉 “

Impresii obiective turistice

,, Mi-a placut în mod deosebit Jaffa Street. Îmi place modul în care este organizată, multitudinea culturală, atmosfera, concertele, şi agitaţia.

Cât despre Marea Moartă, este interesantă senzaţia de a pluti fără nici cel mai mic efort, este ca şi cum s-ar opri timpul pe loc.

Ierusalimul Vechi (Old City) mi-a atras atenţia prin străduţele mici, cât şi spaţiu minimalist în care locuiesc localnicii. Singura părere de rău este că nu am reuşit să vizităm Cupola Stânci. Din câte am înţeles, este mai greu de viztat de către turişti. Au reguli stricte cu privire la asta. Încă un aspect care mi-a atras atenţia, a fost ca pun preţ foarte mare pe lucruri sfinte (precum muntele Masada). Ştiu că am făcut o glumă în public, legat de asta şi mi-a atras atenţia şoferul că nu este de glumit cu aşa ceva.

Mi-a plăcut foarte mult şi Jaffa, portul vechi, locuit de mai mult de 7000 de ani. De-a lungul străzilor, există un amalgam de produse şi magazine. De la magazine antice, până la restaurante cu specific. Recomandare pentru cei care vor să viziteze oraşul: aici au cea mai bună shaorma ever, credeţi-mă pe cuvânt!

Este interesantă senzaţia pe care ţi-o oferă şi vizitarea Tel Aviv-ului. Este un oraş nou, tehnologizat, frumos pentru iubitorii de arhitectură. “

Informaţii utile şi buget

,, Pentru o persoană minimalistă, o călătorie de şapte zile, pe cont propriu, poate ajunge până la 500-700 euro. Într-adevăr, este o ţară scumpă, mai ales atunci când vine vorba de produse precum: alcool, ţigări, carne.
Pe de altă parte, humusul, laptele, cât şi alte alimente sau fructe sunt acceptabile ca preţ. Ca idee, am mâncat cea mai bună rodie ever! Moneda naţională este shekel-ul, echivalentul unuia fiind 1,16 RON. Noi am schimbat banii în aeroport şi am prins un curs bun.”

Impresia finală?

,, Mi-a plăcut atât de mult această experienţă încât aş mai merge chiar şi mâine. Simt că şapte zile nu sunt îndeajuns să explorezi frumuseţea Israelului. Are atât de multe de oferit, chiar şi pentru cei care nu sunt religioşi de felul lor.”

Staţiunea Muntele Mic: impresii şi informaţii utile

Staţiunea Muntele Mic, considerată de interes naţional de către Guvern, se află în sud vestul României. Accesul se face prin DJ 608 A, prin Caransebeş.  Indiferent de cât de tare ninge, drumul este constant deszăpezit,…

Top 18 experiente pe care sa nu le ratezi in Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și totodată unul dintre cele mai frumoase. Centrul său istoric, unde se poate găsi inelul de canale inclus în patrimoniul UNESCO, este o încântare pentru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *