Locuri interesante din Bucuresti

Treci des prin capitală? Ai suficient timp la dispoziţie să mai vizitezi una- alta şi nu ştii pe unde să o iei? Permite-mi să te dumiresc cu câteva obiective turistice/experienţe interesante!

Caru’ cu Bere

Numai ce ai sosit în Bucureşti şi ţi s-a făcut foame! Îţi prezint un restaurant atipic, cu o denumire foarte… sugestivă (not). Deşi o dată ajunşi acolo, ne aşteptam să ne lovim la propriu de butoaiele cu bere, ne-am înşelat! Restaurantul serveşte mâncare cu specific tradiţional românesc şi a fost deschis în 1892. Seamănă extraordinar de bine cu un muzeu, fiind decorat cu diverse picturi şi vitralii. Să fiu sinceră cu voi, nu ne simţeam că luam masa într-un restaurant, ci într-un palat. Din câte am mai citit pe Google, era locul preferat al scriitorilor Caragiale şi Coşbuc. Ce-i frumos, şi lui Dumnezeu îi place!

În căutarea unui pub ascuns: Motiv

Cu motiv, sau fără motiv, dacă îţi plac jocurile pline de mister, în care trebuie să faci pe-a detectivul, îţi recomand să serveşti berea la care te gândeai la punctul 1 într-un pub misterios: Motiv. Îl găseşti în Calea Victoriei, imediat după umbreluţele viu colorate. Atmosfera este interesantă, iar personalul este primitor. Atenţie: pub-ul este deschis doar în zilele de joi, vineri şi sâmbătă!

Cărtureşti Carousel

Dacă tot ne-am satisfăcut câteva dintre nevoile de bază, hai să ne hrănim şi spiritul cu o vizită la una dintre cele mai faimoase librării din România. Nu prea sunt multe de adăugat aici, ci doar că am fost surprinsă să văd că au un întreg etaj dedicat jocurilor video. Pe lângă asta, mi s-a părut extrem de utilă tableta ce oferă informaţii despre cărţile de care eşti interesat. Smart!

Târgul de Antichităţi

Dacă eşti pasionat de artă şi obiectele antice, aici este locul ideal pentru tine. A fost o experienţă plăcută vizual şi totodată am găsit multe lucruri interesante, precum bijuterii indie sau tablouri realizate de artişti talentaţi (din păcate, necunoscuţi).

Private Hell Rock Club

Eşti ascultător de heavy metal şi îţi place berea (la un preţ mai mult decât decent)? Ăsta e locul tău! Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, oamenii şi muzica (aveau şi Rotting Christ în playlist, can you believe it? 😀 ).

Quantic Club

Din seria muzică rock şi atmosfera faină, poţi opta şi pentru Quantic! Dacă eşti norocos de fel, s-ar putea să prinzi un concert pe care sigur nu o să îl uiţi prea curând. 😉

Drumeţie de weekend: Cheile Vălişoarei şi Castelul Templul Cavalerilor

Castelul Templul Cavalerilor este un loc mai puţin cunoscut de o bună parte dintre pasionaţii de călătorii, însă de ceva vreme a început să se bucure de mai multă popularitate pe conturile de turism de…

Privind Băile Herculane de la înălţime: Traseu Crucea Albă

Dacă ajungi în Băile Herculane, trebuie să încerci cel puţin un traseu montan (din zecile disponibile). Astfel, vei resimţi cu adevărat frumuseţea locurilor încărcat cu peisaje de poveste. Unul dintre traseele excelente pentru începători este…

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *