Călătorie de o zi în Bled, Slovenia

Atunci când vine vorba despre Slovenia, Bled este cu siguranță unul dintre cele mai iconice locuri care aparțin de această minunată țară. Și își merită pe deplin popularitatea: este un loc relaxant, cu priveliști încântătoare. Dorești să îți planifici o vacanță în acest paradis magic? Bună alegere! Iată mai jos câteva dintre activitățile pe care le poți face în această zonă!

Înoată în lacul Bled

Dacă dorești să te răcorești într-o zi toridă de vară, te poți bucura de spațiile special amenajate din jurul locului. Plaja principală se află în apropierea Campingului Bled, loc în care îți poți lăsa mașina în parcare cu doar 10 euro/zi.

Plimbare cu barca până la Blejski Otok

Nu ai experimentat cu adevărat frumusețea lacului până nu faci o plimbare cu bărcuța. Lacul este cunoscut îndeosebi pentru mica sa insulă din mijlocul acestuia: Blejski Otok. Ceea ce este interesant la această insulă este faptul că este singura din țară formată în mod natural. Indiferent de barca sau gondola aleasă, toate au ca și obiectiv insula. Prețul unei telegondole este de 12 euro.

Descoperă misterele Castelului Bled

Personal, am prețuit cel mai mult această activitate datorită panoramei care se deschide în față, după ce urci până pe deal. Castelul medieval are o vedere atât spre lac, cât și spre Alpii Iulieni, iar urcarea este una lină și vei ajunge sus în aproximativ 10-15 minute. Taxa de intrare la castel este de 11 euro. Dacă dorești, poți lua cina la castel. Însă, la fel ca orice alt lucru din Bled, mâncarea este destul de scumpă. 😅

Scurtă drumeție la Cheile Bledului

La doar 4 km de lac, se află Vintgar (Cheile Bledului), o atracție turistică ce surprinde prin culoarea turcoaz a râului Radovana și vegeteția impresionantă din jurul acestuia. Un tur al cheilor durează în jur de o oră, iar taxa de intrare este una foarte convenabilă.

Gânduri finale

Lacul Bled este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Indiferent de activitatea pe care o vei alege sau perioada pe care o vei petrece aici, cu siguranță va fi o experiență de neuitat!

Prima dată în Londra – Ce curiozități am aflat?

Londra se numără printre cele mai fascinante și diverse orașe din lume. Este o capitală plină de istorie, cultură și atracții turistice. Dacă ai doar o zi pentru a vizita Londra, există multe lucruri pe…

Sheffield (Anglia), un ţinut din basme: obiective turistice

Situat în inima Angliei, Sheffield este un oraș plin de istorie și frumusețe naturală. Orașul pitoresc este un loc ideal pentru cei care nu suportă locurile foarte turistice și aglomerate. Este un oraș aerisit, în…