Vizitând Piran, Slovenia în jumătate de zi

Piran este unul dintre orașele de coastă ale Sloveniei de care cu siguranță nu a auzit foarte multă lume. Acest lucru se reflectă și în atmosfera liniștită a orașului. Dacă îți rezervi o singură zi din programul tău, poți descoperia magia întregului orășel. Cu un aspect pitoresc și o istorie interesantă, Piran este un obiectiv de neratat în această viață. Iată câteva activități și obiective pe care le poți vizita!

Hoinărește pe străduțele boeme

Admiră în tihnă și liniște străduțele mici și înguste pe care le oferă Piran. Explorează fiecare zonă în parte și bucură-te de capacitatea de vedea chiar și cel mai mic colțișor cu ochi de turist. Activitatea în sine nu ar trebui să dureze mai mult de jumătate de oră.

Vizitează Turnul Bisericii Sfântul Paul pentru a avea parte de o priveliște panoramică

Deși biserica în sine oferă o priveliște frumoasă, nu se poate compara cu cea la care vei acces din turnul acesteia. Pentru câteva secunde, vei avea impresia că te aflii în Lisabona, nicidecum în Slovenia. Deși treptele până la turn sunt mici, iar spațiul este strâmt, nu ar trebui să întâmpini dificultăți.

Vizitează Piața Centrală Tartini

Aceasta a fost denumită după violonistul Giuseppe Tartini, motiv pentru care vei vedea și statuia acestuia, aflată în mijlocul pieței. Culorile pastelate ale acestei piețe și multiplele cafenele, cu siguranță vor ajuta la realizarea de fotografii perfecte.

Află misterele portului vechi

Poți face o promenadă de-a lungul străduțelor ce înconjoară portul, în timp ce admiri oceanul și bărcile acostate. Clăduțele colorate din jur sunt o adevărată savoare.

Mănăstirea Minoriților din Piran

Aceasta a fost fondată în jurul secolului al 14-lea, iar aici poți găi multiple cărti istorice vechi. Ceea ce este interesant, este faptul că în momentul prezent, încă mai locuiesc franciscani aici.

Câteva ore la plajă

Slovenia nu are accese multiple către plajă, ceea ce înseamnă că plajele din Piran pot deveni foarte ușor aglomerate. Vei vedea chiar localnici care își pun prosoapele de plajă în jurul brâului încă de pe stradă. Un alt lucru pe care trebuie să îl cunoști, este faptul că plaja are foarte mult pietriș.

Gânduri finale

Toate activitățile de mai sus nu ar trebui să fie foarte consumatoare de timp, așadar le poți bifa cu succes pe toate, chiar și într-o singură zi. Deși nu este o destinație turistică foarte cunoscută, Piran cu siguranță te va vrăji cu ale sale farmece unice.

Prima dată în Londra – Ce curiozități am aflat?

Londra se numără printre cele mai fascinante și diverse orașe din lume. Este o capitală plină de istorie, cultură și atracții turistice. Dacă ai doar o zi pentru a vizita Londra, există multe lucruri pe…

Sheffield (Anglia), un ţinut din basme: obiective turistice

Situat în inima Angliei, Sheffield este un oraș plin de istorie și frumusețe naturală. Orașul pitoresc este un loc ideal pentru cei care nu suportă locurile foarte turistice și aglomerate. Este un oraș aerisit, în…