Drumetie mai putin cunoscuta: statiunea Parang – Vf. Parangul Mic

Doreşti să te relaxezi într-o staţiune mai puţin aglomerată, poate chiar să faci şi o uşoară drumeţie? În acest caz, varianta ideală pentru tine poate fi staţiunea Parâng. Situată la 1700 m altitudine, staţiunea este aflată sub Vârful Parângul Mic şi poate fi găsită la aproximativ 8 km distanţă de Petroşani.

Aici te poţi bucura de nouă pârtii moderne, ideale atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Domeniul schiabil Petroşani – Parâng este dotat cu telescaun, nocturnă şi teleski. Daca pârtiile de aici nu te impresionează, le poţi încerca şi pe cele din staţiunea Straja sau din Domeniul schiabil Vidra. Pentru cei avansaţi într-ale skiului, se poate face o tură de schi de pe Parângul Mic până pe Vârful Cârja.

Traseu staţiunea Parâng – Vârful Parângul Mic

Pentru această scurtă drumeţie nu vei avea nevoie de prea multe, desigur, înafară de un echipament corespunzător. În zilele de primăvară, nu este necesar sa ai la tine parazăpezi.

Drumeţia porneşte de la punctul de îmbarcare a telescaunului Parâng. Ascensiunea până la vârf durează în jur de o oră jumătate. Porţiunile de urcare nu sunt foarte dificile. Parcurse cu pauze dese, chiar şi cei mai neexperimentaţi pot ajunge până la vârf.

În timpul pauzelor, vei putea admira lanţurile muntoase de jur-împrejur, acoperite cu mantia albă a iernii. La N se pot admira Munţii Şureanu, la N-V: Munţii Retezat, la V: Munţii Vulcan, la N-E: Munţii Latoriţei şi a Lotrului, iar la E: Munţii Căpăţânii.

Creasta care pare că te va urmări pe parcursul ascensiunii este cea care duce spre Vf. Cîrja.

În cazul în care doreşti să petreci aici câteva zile, pe lângă drumeţii şi sporturile de iarnă, te poţi plimba cu un ATV sau cu un snowmobil. În plus, poţi zbura cu parapanta sau te poţi înscrie la o şcoală pentru acest zbor dedicat celor pasionaţi de adrenalină.

Obiective turistice din Roma mai puțin cunoscute

Roma, ești atât de frumoasă încât nu este de mirare că turiștii care te vizitează sunt atât de copleșiți de obiectivele tale emblematice încât uită să viziteze reperele tale străvechi. Chiar și localnicii tind să…

Ce alte obiective turistice nu trebuie să ratezi în Roma

Roma a devenit capitala Italiei în anul 1870, luând acest titlu Florenței. A fost primul centru comercial construit de către împăratul Traian, între anii 107 și 110 d.Hr.. Totodată, a fost cel mai locuit oraș…

Leave a Reply

Your email address will not be published.