Sfaturi utile pentru drumețiile pe munte

Înainte de a porni la o #drumetie, fie că este de o zi sau mai multe, asigură-te că ești pregătit cu toate cele necesare. Într-adevăr, muntele este o adevărată binecuvântare pentru suflet, însă nu ai vrea să te prindă niciodată nepregătit, căci vacanța ta ar putea să se sfârșească mult mai repede decât te-ai putea aștepta. Iată o serie de sfaturi utile pe care trebuie să le știi înainte de a pleca pe munte:

Bocancii potriviți, o drumeție fără bătături

Nu subestima capacitatea unei bătături de a-ți distruge o frumoasă vacanță! Alege bocancii în care te simți comod și care să nu te strângă sau să aibă cusături ce ar putea să îți dea bătăi de cap!

Știu, există sute, chiar mii de modele, însă nu există bocancii ideali. În primul rând, alege bocancii în funcție de durata drumeției, condițiile meteo și tipul de teren (pietros, cu grohotiș, umed) pe care îl vei parcurge. Vezi mai jos câteva sugestii de bocanci damă (bazate pe calitatea produsului, numărul de recenzii și tipul drumeției):

Nu te forța!

Atunci când vine vorba despre prima drumeție, alege un traseu cu o distanță puțin mai scurtă decât cea pe care o poți parcurge în mod normal pe o suprafață dreaptă. Dacă totuși dorești să îți depășești limitele personale (iar sănătatea îți permite acest lucru), pacurge traseul cu pauze regulate. Dacă apare senzația de amețeală, oprește-te, hidratează-te și odihnește-te cel puțin câteva minute.

Informează-te despre traseul ales.

Odată ce ai ales traseul, obține cât mai multe informații despre acesta: existența sau inexistența unei surse de apă, posibile pericole care ar putea apărea pe parcurs, diferența de nivel, durata traseului, etc. Fii pregătit și informat!

Vezi care vor fi condițiile meteorologice!

Înainte de a face drumeția, verifică cel puțin cu câteva ore înainte cum va fi vremea. Astfel, vei putea știi cu ce să te încalți, cum să te îmbraci și dacă traseul va putea fi făcut (dacă vor fi condiții metereologice extreme, este recomandat să amâni drumeția).

Informează-i pe cei apropiați!

Chiar dacă ești o fire independentă, ține cont că este foarte important ca cel puțin o persoană dragă să îți cunoască itinerariul și durata traseului, astfel încât să știe când și dacă vei avea nevoie de ajutor. Fii responsabil și pune siguranța pe primul loc!

Nu uita să împachetezi esențialele!

Atunci când plec într-o nouă drumeție, îmi împart bagajul în funcție de următoarele criterii: protecție împotriva soarelui, navigarea (mă asigur dacă am descarcată harta traseului și offline), iluminare (lanternă, frontală și brichetă), prim ajutor, haine extra, mâncare extra, apă, necesare cort, saci de gunoi, folie supraviețuire.  

Încearcă să fii minimalist!

Poți fi atât pregătit cu toate cele necesare, cât și minimalist. Pune preț pe greutatea fiecărui lucru în parte. Nu lua cu tine cel mai greu tub cu factor de protecție (optează pentru varianta mică) și nici cea mai voluminoasă haină.

Gânduri finale

Îmi doresc ca sfaturile de mai sus să te ajute astfel încât să ai parte de o experiență cât mai plăcută pe munte! Nu uita, fii pregătit, iar muntele va fi blând cu tine. Acestea fiind spuse, dă play la #poftadesport!

Info: Produsele recomandate mai sus fac parte din oferta #DecathlonRomania. Le voi recomanda cu drag ori de câte ori am ocazia deoarece o bună parte din echipamentul meu pentru munte este cumpărat din acest magazin, iar produsele sunt de o calitate incontestabilă.

Prima dată în Londra – Ce curiozități am aflat?

Londra se numără printre cele mai fascinante și diverse orașe din lume. Este o capitală plină de istorie, cultură și atracții turistice. Dacă ai doar o zi pentru a vizita Londra, există multe lucruri pe…

Sheffield (Anglia), un ţinut din basme: obiective turistice

Situat în inima Angliei, Sheffield este un oraș plin de istorie și frumusețe naturală. Orașul pitoresc este un loc ideal pentru cei care nu suportă locurile foarte turistice și aglomerate. Este un oraș aerisit, în…

Leave a Reply

Your email address will not be published.