10 idei trasee montane de o zi în Banat

Dorești să te relaxezi în weekend, însă ai vrea să explorezi diverse locuri din apropiere, în loc să petreci ore bune în mașină, până la destinație? Iată câteva idei de drumeții ușoare pe care le poți face în Banat:

Ciucarul Mare

Un loc în care mă reîntorc de fiecară dată cu drag și care mă fascinează de fiecare dată, indiferent de anotimp. Ciucarul Mare te vrăjește cu ale sale mreje, dar și cu liniștea specifică a muntelui. Durata traseului este de două ore, iar iubitorii de natură cu siguranţă vor rămâne cu o frumoasă imagine în minte. Accesează articolul pentru informații complete despre traseu.

Ciucarul Mic

Ciucarul Mic este ideal pentru cei care au o condiție fizică medie. Traseul porneşte chiar de la intrarea în comuna Dubova. Pe partea dreaptă, se poate vedea indicatorul cu informaţiile utile despre drumeţie. Ca lungime, măsoară 2km, adică aproximativ o oră de mers. Accesează articolul pentru informații complete despre traseu.

Sursă imagine: Alex Turcu

Ochiul Beiului

Lasă-te surprins de nuanțele turcoaz ale lacului și de liniștea pădurii ce îl înconjoară. Traseul până aici poate fi clasificat drept o plimbare prin parc, așadar poate fi făcut chiar și de către cei mai în vârstă.

Cascada Vânturătoarea

Cascada Vânturătoarea surpinde prin unicitatea şi frumuseţea sa şi se poate vedea după doar după aproximativ două ore de mers. Deşi traseul este scurt, porţiunea de început poate fi foarte solicitantă, însă efortul cu siguranţă va merita, căci drumeţii care se încumetă la parcurgerea traseului vor fi răsplătiţi cu o privelişte de neuitat. Accesează articolul pentru informații complete despre traseu.

Ineleț

Despre Ineleţ şi Scărişoara s-a tot vorbit, aşa că cel mai probabil cunoşti faptul că aceste două sate sunt printre cele mai izolate din ţară. Cătunul Ineleţ este atât de bine ascuns, încât nici măcar parcurgerea scărilor de lemn nu te va asigura că vei găsi căsuţele acestui sat. Cătunele uitate de vreme aparţin de comuna Cornereva. Accesează articolul pentru informații complete despre traseu.

La Trei Ape

 Chiar este vorba despre trei ,,ape” şi anume trei pârâie de munte: Semenic, Grădiştea şi Brebu. Toate aceste trei formează un lac de acumulare, care se întinde pe o suprafaţă de 45 de hectare. Priveliştea este una de-a dreptul încântătoare. Accesează articolul pentru informații complete despre traseu.

Gânduri finale

Poate că nu eşti un iubitor al muntelui sau a aventurii, însă oazele de linişte de mai sus te vor cuceri. Nu mai sta pe gânduri, pune-ţi ghiozdanul în spate şi spune da naturii!

Obiective turistice din Roma mai puțin cunoscute

Roma, ești atât de frumoasă încât nu este de mirare că turiștii care te vizitează sunt atât de copleșiți de obiectivele tale emblematice încât uită să viziteze reperele tale străvechi. Chiar și localnicii tind să…

Ce alte obiective turistice nu trebuie să ratezi în Roma

Roma a devenit capitala Italiei în anul 1870, luând acest titlu Florenței. A fost primul centru comercial construit de către împăratul Traian, între anii 107 și 110 d.Hr.. Totodată, a fost cel mai locuit oraș…

Leave a Reply

Your email address will not be published.