Sfaturi pentru o călătorie reuşită

Un bagaj minimalist, mai puţină durere de spate.

Am găsit de curând postarea aceasta: does anyone else pack underwear like they‘re going to shit themselves every single day of a trip

Şi da, ştiu că vrei neaparat să iei outfit-ul ăla drăguţ sau rochia aceea scumpă, plus tocurile alea faine. Însă ţine cont că cel mai adesea socoteala de acasă nu se potriveşte mereu cu cea din târg. Aşadar… Împachetează doar strictul necesar! Nu uita, nu hainele îl fac pe om, ci personalitatea şi zâmbetul, care cu siguranţă nu cântăresc prea mult.

Dacă plănuieşti să călătoreşti într-o zonă unde există magazine, fii fără grijă! În cazul în care ai uitat ceva important, poţi cumpăra.

Bagaj minimalist

poze la documentele de identitate!

Şi eu sunt o fire optimistă, însă iau în considerare şi varianta în care mă pot trezi fără portofel sau acte. Aşadar, fii vigilent/ă, niciodată nu ştii ce se poate întâmpla!

acte identitate

Cumpără o asigurare de călătorie!

E un bullshit? Mai gândeşte-te! Revenind la problema cu vigilenţa, o asigurare medicală de călătorie, care nu este deloc scumpă (30 de RON pentru zece zile), te poate scuti de multe bătăi de cap sau formalităţi. Majoritatea persoanelor se gândesc la ce este mai rău, însă o asigurare nu te apăra doar pentru asta. Poate fi vorba doar despre o urgenţă stomatologică, o măsea care te înnebuneşte şi nu te lasă să te bucuri de vacanţă. Ba chiar mai mult, unele asigurări de călătorie te pot proteja împotriva pierderii bagajelor. Şi cel mai important, având o asigurare, te poţi bucura pe deplin de momentele frumoase, fără să fii stresat.

asigurare calatorie

Descarcă-ţi harta offline a ţării unde vei călători.

Dacă eşti tipul acela de călător care se desprinde grup şi vizitează oraşul de unul singur, cu siguranţă te-ai rătăcit, cel puţin o dată. Desigur, poţi porni Internetul pentru a accesa Google Maps. Însă ia în considerare că există zone unde s-ar putea ca Internetul să nu te ajute. Aşadar… ce faci? Te bazezi pe indicaţiile localnicilor, care cel mai adesea nu sunt foarte exacte.

Dar pentru a evita situaţiile de genul, îţi recomand să îţi descarci harta offline a ţării/regiunii. Este o variantă simplă, rapidă, fără costuri şi te poate scuti de stresul rătăcirii.

harta offline

Fără aşteptări!

Primeşte necunoscutul cu braţele deschise! Nu fi limitat de convingerile personale! Atunci când îţi creezi aşteptări, elimini variantele care ar putea fi mult mai frumoase şi mai constructive decât cele la care te gândeşti deja. Da, este bine să ai un itinerariu, însă nu dispera dacă nu ajungi acolo unde ţi-ai dorit. Într-o călătorie este vorba despre drumeţia în sine, nu despre obiectivul final, nu uita!

fara asteptari

Ia cu tine o baterie externă… sau două.

Uite un sfat care sigur te va scuti de griji nedorite! Dacă circuli cu trenul (mai ales în România), îţi recomand să nu îţi pui telefonul la încărcat folosind prizele din tren. Am păţit de foarte multe ori să mă trezesc cu încărcătorul ars (fie cel de la telefon, fie cel de la laptop). Aşadar, îţi recomand cea mai safe variantă: bateriile externe.

baterie externa

Fii prezent!

Da, ştiu, blogul sau contul tău de Instagram are nevoie de cât mai mult conţinut. Şi cum altfel să îl oferi decât făcând chiar tu pozele? Însă este o diferenţă între a face câteva poze reprezentative şi a sta toată călătoria cu nasul în cameră sau în telefon. Fii prezent cu adevărat! Priveşte direct peisajele, nu prin intermediul camerei de filmat! Ochii tăi pot surprinde mult mai multe aspecte decât o poate face o simplă poză.

fii prezent

Zâmbeşte, chiar şi când ai dat de belea!

Lucrurile nu au mers aşa cum te-ai aşteptat? Eşti surprins sau dezamăgit? Acceptă înfrângerea, supărarea sau dezamăgirea, însă nu lăsa aspectele negative să îţi distrugă călătoria! Poţi găsi o rezolvare pentru absolut orice, atunci când te detaşezi de situaţie. Trăieşte în prezent şi acceptă ca uneori nu totul este roz!

oops, I did it again

Staţiunea Muntele Mic: impresii şi informaţii utile

Staţiunea Muntele Mic, considerată de interes naţional de către Guvern, se află în sud vestul României. Accesul se face prin DJ 608 A, prin Caransebeş.  Indiferent de cât de tare ninge, drumul este constant deszăpezit,…

Top 18 experiente pe care sa nu le ratezi in Amsterdam

Amsterdam este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa și totodată unul dintre cele mai frumoase. Centrul său istoric, unde se poate găsi inelul de canale inclus în patrimoniul UNESCO, este o încântare pentru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *