SkiGyimes România: experienţa bobului pe şine

Cine a mai pomenit asemenea trăsnaie? Bob pe şine… şi chiar la noi în ţară! Mai exact, SkyGyimes se află în valea Ghimeşului, la doar jumătate de oră distanţă faţă de Miercurea Ciuc. Pe lângă distracţia garantată, vei fi delectat şi de către frumuseţea peisajului din jur.

Nu îţi plac activităţile riscante? Ei bine, aceasta nu se numără printre ele, deoarece şinele sunt fixate de către patru ţevi rezistente. Pe lângă acest aspect, vei putea să controlezi viteza bobului în fiecare moment.

Cel mai înalt punct al traseului se află la 1060 metri, iar în timpul urcării, vei fi ridicat de către un sistem bazat pe pârghii. Deşi credeam că este mai complicat, ai la dispoziţie doar o frână manuală (situată în stânga celui de-al doilea pasager).

Ţinând cont de toate aspectele menţionate mai sus, ai putea spune uşor că ,,dom’le, joacă pentru copii”. Însă, crede-mă pe cuvânt, chiar şi cei mai în vârstă pot resimţi adrenalina, mai ales atunci când decizi să nu te atingi de frâna manuală. Curbele atent plasate, viteza, înălţimea şi peisajele sunt elementele unei aventuri minunate.

Conform website-ului, complexul deţine 40 de boburi (fiecare având loc numai pentru două persoane), iar viteza maximă pe care o poţi atinge este de 45 km/h. În timpul traseului, vei putea observa diferite avertismente, care te îndeamnă să frânezi înaintea curbelor sau să păstrezi distanţa obligatorie faţă de celelate boburi.

Cât te costă o astfel de distracţie?

Un bilet costă 12 RON/copii şi 15 RON/adult. Dar… crede-mă pe cuvânt, nu te vei sătura dintr-o singură tură. Noi am fost de trei ori şi tot nu ne-am simţit împăcaţi (noroc că a venit ploaia şi ne-a mai calmat puţin). Programul de funcţionare este 09:00-21:00.

De ce zona Ghimeşului?

Pe lângă activitatea outdoor, după cum am spus mai sus, peisajele merită atenţia turiştilor. Zona este una liniştită şi de- dreptul pitorească. Deoarece am venit de la Băile Tuşnad, traseul a fost mirific de-a dreptul: cât vedeai cu ochii, numai peisaje încărcate de verdeaţă, nori pufosi, dealuri impunătoare. Ce poţi să îţi doreşti mai mult?

Cât costă cazarea?

Preţurile de cazare în complexul SkyGyimeş variază astfel: o cameră de două persoane + mic dejun -> 150 Lei, o cameră cu trei locuri + mic dejun -> 200 Lei, o cameră cu patru locuri + mic dejun -> 250 Lei. Preţurile sunt variabile, mai ales în contextul actual, aşa că pentru un plus de siguranţă îţi recomand să accesezi acest link.

Alte obiective turistice din zonă

Lacul Frumoasa

Lacul se află la o distanţă relativ mică faţă de complexul SkyGyimes, iar priveliştea din zonă este foarte asemănătoare cu cea de la Trei Ape. Pe lângă peisaj, are şi o utilitate extrem de importantă, căci reprezintă principala sursă de apă potabilă din Miercurea Ciuc. Dacă te pasionează pescuitul, aici poţi găsi biban, crap, salău şi somn.

Descoperind Neuschwanstein: un castel de poveste

Neuschwanstein este situat în Bavaria, orașul Schwangau, lângă granița austro-germană. La fel ca şi Hohenschwangau, este amplasat într-un cadru perfect de basm: înconjurat de păduri şi munți, în imediat sa apropiere se află un lac…

Încă un castel bavarez, cu un nume complex: Hohenschwangau

Cine și-ar putea imagina o excursie în Bavaria, fără a vizita Castelul Neuschwanstein? Deşi Neuschwanstein este un magnet pentru turişti, oare câţi dintre aceştia ştiu că există un alt castel în apropiere, Schloss Hohenschwangau? Hohenschwangau…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *