Drumeţie iarna: Vârful Pietrosul Rodnei

Îţi doreşti să vezi iarna cu alţi ochi şi să îţi testezi limitele? În acest caz, ce spui despre o drumeţie până la Vârful Pietrosul Rodnei? Este cel mai înalt vârf din Munţii Rodnei şi are o altitudine de 2303 m.

Aventura, strigaţi ura, însă este bine să fim precauţi cu drumeţiile, mai ales în prag de iarnă. Aşa a făcut şi Ovidiu, alegând Nomads pentru o drumeţie ghidată, sigură şi fără surprize neplăcute.

Nomads în acţiune

Pe această cale, ţin să mulţumesc pentru imaginile minunate şi videoclipurile care surprind câte puţin din magia peisajelor!

De ce iarna?

Pe măsură ce se depune stratul de zăpadă, peisajul capătă o nouă înfăţişare, punându-şi hainele groase ale iernii. Muntele testează limitele oricărui drumeţ, însă iarna este o altă poveste, căci zăpada face traseele să fie de zeci de ori mai grele. Prin urmare, fără antrenament, slabe şanse să ajungi în vârf (mai ales, teafăr şi nevătămat).

Detalii traseu

După cum spuneam mai sus, traseul este mult mai dificil pe timp de iarnă şi totodată imprevizibil. Urcarea până la Vârful Pietrosul durează în jur de şase ore, iar coborârea trei. Traseul este marcat cu bandă albastră. Gradul de dificultate se poate încadra între moderat şi dificil. Echipamentul este necesar.

Atracţii turistice

Lacul Iezer este un lac glaciar, care are o formă asemănătoare cu harta României (se poate observa vara, pe măsură ce urci poteca dinspre creastă).

Cascada Cailor este cea mai mare cascadă din România şi fascinează sutele de turişti în fiecare vară. În mod surprinzător, povestea acesteia nu este un mit. Se spune că oamenii îşi lăsau caii să paşuneze în zona cascadei, toate astea până când au aflat şi urşii de acest loc, încolţind caii deasupra prăpastiei. Pentru a scăpa de masacru, câţiva cai s-au aruncat în hău. Astfel, nu doar cascada a fost numită după incidentul tragic, ci şi podul şi izvorul din jur.

Explorează Colmar: un orăşel de poveste din Franţa

Colmar este o oază de linişte, un loc în care te poţi relaxa şi îţi poţi aduna gândurile. Această bijuterie ascunsă de turiştii curioşi se află în regiunea Alsacia din Franța. În orăşelul în care…

Impresii despre Bruxelles, obiective turistice

Dragul meu Bruxelles, îţi mulţumesc pentru lecţia cea mai importantă pe care mi-ai oferit-o: indiferent de cât de grav eşti răcit, nu lăsa asta să îţi omoare starea de spirit şi dorinţa de a explora!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *